Splinterhill's en Quoymeasson's Cairn Terriers - Marijke de Vries en Yvo Veenis - Haarweg 10 - 3776 MS Stroe -
tel.: 06-34128366 - email: info@splinterhill.nl

 

SHOW NIEUWS 2014-2018

Met veel plezier kijken we uit naar het showjaar 2019. Nacho, Gwenn en Jazz gaan er vol voor en hun team zal worden aangevuld met Nibb-it, Sweep en Ellis. De motivatie is weer terug

 

In 2018 hebben de Splinterhill Cairn Terriers weer veel shows in binnen- en buitenland bezocht. De voorjaarsvakantie hebben we ook dit jaar weer doorgebracht in Zuidoost Europa, gecombineerd met diverse hondenshows. Met veel plezier hebben Lot, Nacho en Gwenn zich geshowd in Kroatië, Montenegro en Macedonië. Nacho behaalde de titels Montenegro Champion, Macedonia Champion, Grand Champion of Montenegro en Grand Champion of Macedonia. Hij won ook 7 Kroatische CAC’s maar was te jong om de titel Kroatisch Kampioen te krijgen. Ook heeft hij ruim voldoende CACIB’s gewonnen (10 stuks in 3 landen) voor zijn internationale kampioenstitel maar ook hiervoor was hij nog te jong. Gwenn mocht mee in de jeugdklas en zij kwam thuis met drie titels: Kroatisch Jeugdkampioen, Montenegro Jeugdkampioen en Macedonia Jeugdkampioen. Veteraan Lot heeft haar beste beentje voorgezet: in Kroatië en Montenegro was ze ingeschreven in de veteranenklas omdat ze al Kampioen in Kroatië en Montenegro is. Zij won dit jaar de titels Kroatisch Veteranen Kampioen en Montenegro Veteranen Kampioen. In Dubrovnik werd ze twee keer reserve best veteran in show. In Zadar eindigde ze een keer op derde plaats. In Macedonië was Lot nog nooit geweest, daarom hadden we haar in de kampioensklas ingeschreven. Beide dagen in Gevgelija behaalde Lot het CAC en CACIB en werd beste van het ras. Daarmee is ze nu ook Champion en Grand Champion of Macedonia. De laatste dag in Macedonië had nog een verrassing voor ons: Lot werd reserve in de Terriergroep!

Dutch won ook in 2018 vele Veteranen CAC’s in Nederland en Belgie. Zijn hoogtepunten:

  • op 20 juni werd Dutch beste veteraan van de show in Genk. Zoals altijd had Dutch weer een geweldige dag. Showen blijft zijn lust en zijn leven. Een paar maanden later in Bleiswijk was hij de runner up in de veteranen eindkeuring.
  • een heel bijzondere dag voor Dutch was de kampioenschapsclubmatch van de Nederlandse Cairn Terrier Club. Voor deze dag waren 105 Cairns ingeschreven. Rasspecialiste Margaret Shopland uit Engeland koos Dutch uit al deze mooie honden tot beste van de dag. Hij won daarmee de grote wisselbeker, de titel Clubwinnaar 2018 en de Lochnagar trofee voor de beste zelfgefokte hond van de dag. Ook in 2012 was hij de beste van de kampioenschapsclubmatch, heel speciaal dat hij dat op bijna 11 jarige leeftijd kon herhalen!
  • in Kortrijk werd hij op 1 dag twee keer beste van het ras, zowel op de Interra show als op de eerste dag van de Eurodogshow.

 

 

Dochter Gwenn ging aan het verzamelen: na haar jeugdtitels in Kroatië, Montenegro en Macedonië volgde al snel de Belgische Jeugdkampioenstitel. De Nederlandse jeugdtitel kostte meer moeite met de grote jeugdklas teven op de afgelopen shows. Uiteindelijk was het rasspecialist Mats Lindborg die haar dat kostbare laatste punt toekende! Intussen heeft Gwenn 5 Belgische CAC’s, 4 Nederlandse CAC’s en 3 CACIB’s behaald, 18 maanden oud.

 

 

Jazz is nog niet zo vaak mee geweest, maar zij behaalde reeds de Belgische jeugdkampioenstitel en won twee keer de jeugdklas in Nederland (onder Claudia Crezee in Maastricht in een flinke jeugdklas met ook nog eens het reserve CAC en onder de Belgische keurmeester Michele Wauters op de KCM van de Nederlandse Cairn Terrier Club in een klas van maar liefst 16 jeugdteven).

 

 

Nibb-it rent liever in het bos dan dat ze naar shows gaat. Op de terriershow tijdens de World Dog Show deed ze wel haar best. Ingeschreven in minor puppy class werd ze door keurmeester Gaby van Ruiten als vierde geplaatst bij de eindkeuring van alle minor puppies

 

 

Op de show in Utrecht op 10 april won Splinterhill's Dutch Gold zijn tweede punt voor het Nederlands Veteranen Kampioenschap. Hij had er weer super veel zin in en dat resulteerde uiteindelijk ook nog eens in het winnen van het reserve CAC. Keurmeester was Gabi van Ruiten-Hajnova. In de erering liep Dutch als een trein en werd ook nog eens geselecteerd bij de beste 6 veteranen van de show!

We hebben een foto van Dutch laten maken als sponsoring van de bekende Alpes d'Huzes voor de kankerbestrijding.
 

 

Op de show in Leiden mocht Dutch (Splinterhill's Dutch Gold) voor het eerst echt in de veteranenklas. Hij heeft er lang op gewacht maar eindelijk was het dan zo ver voor hem. Op zaterdag werd hij bijgeplukt en mooi gemaakt. Dutch had onmiddellijk door dat hij weer mee mocht. Zatermiddag was hij blij en opgewonden en zondagochtend stond hij al lang voor vertrek klaar om in te stappen. En wat heeft hij weer genoten van zijn optreden ........

Onder keurmeester mevrouw de Cuyper won hij zijn eerste punt op weg naar het veteranenkampioenschap.

Splinterhill's Cover Girl is drie weken ouder dan Dutch, dus die had haar eerste optreden al achter de rug en won in Leiden het tweede punt.
Uiteindelijk mocht Dutch naar de erering, waar de keurmeester hem geen echte veteraan vond. Klopt, hij ziet er nog steeds uit als een jonge, vrolijke Cairn, die zijn leeftijd niet toont.Op de clubmatch van K.V. Waalwijk keurde mrs Laura Cox uit Ierland. Zij koos Splinterhill's What Next als beste reu en Splinterhill's Zaza Zaza als beste teef.
Zaza werd uiteindelijk achtste in de Terriergroep uit 16 Terrierrassen.
Jingle Bells en Zaza kregen mooie rozetten omdat zij het afgelopen jaar respectievelijk Nederlands Kampioen en Nederlands Jeugkampioen zijn geworden.

Voor Dutch, Splinterhill's Dutch Gold, was deze clubmatch de come back in de showring. Hij kreeg 1 uitmuntend en werd beste veteraan.
In de erering liet Dutch zien dat hij het showen niet verleerd was, hij showde sterren van de hemel. Ik hoorde later dat Dutch het ook alleen had gekund,
was helemaal niet nodig dat ik het lijntje vast hield. De veteranen werden gekeurd door de uit Hongarije afkomstige mr A. Czegledi.
Hij koos Dutch als beste veteraan van de show
 


Pinky, Splinterhill's Amazing Grace at Glenchess was met eigenaar Elaine Short op de show in Manchester. Zij was ingeschreven in de puppyklas, 10 pups in totaal, Pinky won haar klas. Heel blij dat zij het naar tevredenheid van Elaine doet! En wat gaat ze op haar moeder Devil lijken.

 

Afgelopen weekend een wat wisselend showweekend.

De keurmeester van de zaterdag in Brussel was niet zo gecharmeerd van onze honden. Het begon met een 1ZG voor Zaza, tekort aan temperament. Nu gedroeg ze zich ook niet zo vrij als anders, dus vooruit. Daarna Lot, 3 Uitmuntend in de Kampioensklas. Niets mis met de plaatsing, maar de opmerking dat ook zij een 'lack of temperament' had schoot mij in het verkeerde keelgat. Je kunt Lot verwijten dat ze af en toe de clown uithangt maar als er een Cairn temperament heeft, dan is het Lot wel....... Als laatste kwam Gimmick in de ring. Toen ze klaar was met de keuring mocht ze aan haar titelreeks toevoegen: Benelux Veteranen Winner BE'15 en definitief Benelux Veteranenkampioen.

Door Anne-Mie Vlieghe overgehaald om toch maar mee te doen met de Terrier Speciale. Onder een andere keurmeester deed Lot daar mee bij de keuring voor de beste kortbenige Terrier. Tot grote hilariteit van veel toeschouwers werd Lot daar tweede achter een mooie YorkshireTerrier.

Op zondag deden Mac, Paddington en Zaza mee in Cuijk. Onder keurmeester Wim Wellens deden Mac, Paddington en Zaza mee. Mac kreeg 2 ZG in de jeugdklas, Paddington won de kampioensklas met 1 Uitmuntend en Zaza werd 2 Uitmuntend in de tussenklas. In tegenstelling tot gisteren werd van alle honden het temperament geroemd. Mijn dag was dus weer goed.

Ron Baltus legde Paddington weer vast. Hij gedraagt zich steeds beter in de ring.

 

 

Op de afgelopen Winnertentoonstelling in Amsterdam mochten we kleine Lizzy weer eens lenen. Lizzy, Quoymeasson's Sanntraigh, deed het prima en mocht als beste pup van het ras in de grote erering. In eerste instantie was ze een beetje onwennig, zoveel honden, zoveel rassen en zoveel mensen, maar dat wende al snel en showde ze of ze dat al jaren deed.


Foto: Ron Baltus

Elain Short is erg actief in Engeland met haar pup van Ol'Kyarnrowen's Devil Wears Prada en Decision Mate's Wish You Were Here. Op 5 december was Splinterhill's Amazing Grace to Glenchess, bekend onder de naam Pinky, aanwezig op de Championship Clubshow van de Midland Cairn Terrier Club. Onder keurmeester Geoff Thomas won Pinky de puppy bitch class en de Novice bitch class. Ze versloeg de beste minor puppy teef en werd BOS puppy. Een prachtig resultaat!

 

Er waren weer veel Splinterhill Cairns vertegenwoordigd op de kampioenschapsclubmatch van de Nederlandse Cairn Terrier Club.

Een aantal resultaten:

'         Splinterhill's Atlantic Black: 2 veelbelovend in de puppyklas

'         Quoymeasson's Sanntraigh: 3 veelbelovend in de puppyklas

'      Splinterhill's What Next: 1 uitmuntend in de fokkersklas
                                       

 

'        Splinterhill's Zaza Zinzi: 2 uitmuntend in de tussenklas

'        Splinterhill's Jingle Bells: 1 uitmuntend in de fokkersklas
 

'         Splinterhill's Top Secret: 2 uitmuntend in de fokkersklas

'         Splinterhill's Imp of Mischief: 2 uitmuntend kampioensklas

'         Koppelklas met Splinterhill's What Next & Jingle Bells beste koppel
 

'         Fokkerijklas: Splinterhill's What Next, Jingle Bells & Zaza Zinzi beste groep

 

'         Nakomelingenklas: Splinterhill's Zest for Life met dochters Top Secret, Tiger Lily & Zaza Zinzi eerste plaats
 

Dank aan alle eigenaren van onze hondjes, veel dank ook aan Anja, Anne-Mie, Karolien, Eliza en de handlers van de honden in de fokkerij- en nakomelingenklas voor hun hulp gedurende de dag

Felicitaties aan Jeanet Smeding met de mooie resultaten van de kinderen van Dutch en aan Saskia Stuy, die de door haar gefokte zoon van Mutlu beste pup van de dag zag worden.

Foto's zijn gemaakt door Eric Seegers.

Op 14 november was Pinky, Splinterhill's Amazing Grace to Glenchess van Elaine Short aanwezig op de Championship Clubshow van de Cairn Terrier Association. Inmiddels is ze net als Mac 8 maanden oud. Zij behaalde onder rasspecialist Richard Rumens een tweede plaats in puppy bitch en een nog mooiere tweede plaats in novice bitch. Het ziet er naar uit dat Pinky eindelijk heeft besloten haar best in de ring te doen en zich goed te showen. 

 
Een dag later, 15 november, zijn wij met Paddington, Splinterhill's What Next, en Zaza, Splinterhill's Zaza Zinzi, naar de Eurodogshow in Kortrijk geweest. Keurmeesters was mr Ronnie Irving uit Engeland. Paddington werd 2 Uitmuntend in de Kampioensklas. Zaza, voor het eerst in de tussenklas, deed het super: 1 Uitmuntend met reserve CAC en reserve CACIB.

 

 

Zondag 8 november was voor ons al weer een dag met een gouden randje.
Onder keurmeester Kevin Brown won Splinterhill's Zaza Zinzi de jeugdklas teven. Hiermee is Zaza Nederlands Jeugdkampioen geworden.
Splinterhill's Jingle Bells won het CAC en CACIB en werd bovendien beste van het ras. We zijn heel erg blij met deze resultaten.

 

Op 25 oktober was Elaine Short aanwezig met Pinky, Splinterhill's Amazing Grace at Glenchess op de Midland Counties show. Keurmeester was rasspecialist Jack Watson. Pinky won deze dag de minor puppy bitch class.

 

Na het weekendje Maastricht volgde het weekend Zwolle. Ook nu weer genoten. De eerste dag, 3 oktober, keurde Elly Weijenborg de Cairn Terriers. Splinterhill's Atlantic Black won beste pup en werd aan het eind van de dag eerst geselecteerd in de eindkeuring voor beste pup van de hele show (53 rassen) en tenslotte ook nog eens als negende geplaatst en mocht een grote beker mee naar huis nemen. Zowel de baas van Mac als wij zijn supertrots op dit parmantige kereltje! Een tweede plaats voor zowel Splinterhill's What Next als Splinterhill's Zaza Zinzi. Splinterhill's Jingle Bells bleef steken op 1 Uitmuntend in de kampioensklas. Geen Nederlands Kampioen dus.

Die Nederlandse Kampioenstitel voor Jingle kwam er een dag later onder keurmeester mrs Ann Cuthbert wel. Zij gaf Jingle het reserve CAC en reserve CACIB en daarmee was de felbegeerde kampioenstitel een feit. Bijna zes jaar geleden, toen Jingle als pup van 14 dagen oud moest vechten voor haar leven, had ik dit nooit durven denken. Splinterhill's Atlantic Black ook op deze show weer beste pup. Splinterhill's What Next won het reserve CACIB en Splinterhill's Zaza Zinzi won de jeugdklas teven met 1 Uitmuntend. Een dag met een gouden randje!

Splinterhill's Zaza Zinzi, foto: Ron Baltus

 

Op 26 en 27 september werd de dubbelshow in Maastricht georganiseerd. Een heerlijk weekendje Maastricht met een gezellig etentje op een terras op het Vrijthof op de zaterdagavond.
De Cairns werden op de zaterdag gekeurd door mrs Morag Connelly. Splinterhill's Atlantic Black zette zijn eerste stapjes op het showpad en werd beste pup. Die eerste stapjes waren er ook voor Splinterhill's Bohemian Rhapsody van Anja Evers. Zij werd beste jongste pup.

Splinterhill's Bohemian Rhapsody, foto: Jiri Sedlak

De tussenklas reuen won Splinterhill's What Next met 1 Uitmuntend. Splinterhill's Zaza Zinzi behaalde 2 Uitmuntend in de jeugdklas teven en Splinterhill's Jingle Bells won het reserve CACIB.

De zondag, 27 september, was het mr Bill Leslie die de Cairns keurde. Ook dit keer Splinterhill's Atlantic Black beste pup en Splinterhill's Bohemian Rhapsody beste jongste pup. Splinterhill's What Next gooide letterlijk de kont tegen de krib met als resultaat 2 ZG. Splinterhill's Zaza Zinzi deed het beter en won met 1 Uitmuntend de jeugdklas.

Splinterhill's Zaza Zinzi, foto: Ron Baltus

Ook Splinterhill's Jingle Bells deed haar best: reserve CAC en reserve CACIB. Het definitieve Nederlandse Kampioenschap komt nu toch echt in zicht voor Jingle. Nog 1 reserve CAC en het is zover!

Op 13 september een hele leuke jongehonden- en veteranendag gehad tussen veel Splinterhill & Quoymeasson's Cairn Terriers. Alle bazen heel hartelijk bedankt dat jullie mee wilden doen! Dank aan ieder die gisteren geholpen heeft, zonder jullie was het een onmogelijke zaak geworden: Eliza, Anja Evers, Jemima Van Oldenbarneveld, Jesse Veenis, Jorrit en Jelmer. Al die hondjes hebben veel rozetten gewonnen: bij de reutjes in de categorie 3-6 maanden werd Billy (Quoymeasson's Fiddler's Well) tweede en Ross (Splinterhill's Black Jack) derde. In de groep teven 3-6 maanden wonnen "onze hondjes" de eerste, tweede en derde plaats: respectievelijk Lizzy (Quoymeasson's Sanntraigh), Kate (Splinterhill's Bohemian Rhapsody) en Izzy (Quoymeasson's Scottish Brownie).

Quoymeasson's Sanntraigh

Foto: Eric Seegers.

In de nestklas werd het nest van Liz eerste. Alle baasjes uit dit nest kregen van de NCTC een tas met inhoud omdat dit het meest complete nest was. Zelfs papa Odin was erbij. Liz met Lizzy, Izzy en Billy zijn nog naar de fotoshoot geweest. Het resultaat is fantastisch! We zijn Eric Seegers veel dank verschuldigd voor het resultaat.

Op de tweede plaats kwam het nest van App met Ross en Kate. Bij de plaatsing voor beste baby kwamen er drie bij de beste vier: op de tweede plaats Lizzy, Kate op de derde en Billy op de vierde plaats. Splinterhill's Atlantic Black (Mac) werd beste puppy reu en daarna beste pup.

De Ukkies: daarbij werd Lizzy tweede en Mac derde. Bij de reuen 15-18 maanden werd Splinterhill's Yogi Bear (Odi) derde, de teven in de deze leeftijdscategorie werden vertegenwoordigd door Splinterhill's Zaza Zinzi (Zaza) op de tweede plaatst en Splinterhill's Xilver Symphony (Coco) op de vierde plaats. In de nestklas in deze categorie eindigde Gail met dochter Zaza op de eerste plaats en Dutch en Wiri met hun kinderen Odi en Paddy op de tweede plaats. Paddy werd tweede in zijn leeftijdscategorie, zijn broer Wizard of Oz (Bowie) vierde en Paddy vervolgens vierde bij de eindkeuring van de reuen. Daarna kwamen de veteranen op het toneel. Gail, Splinterhill's Zest for Life, Gimmick, Ol'Kyarnrowen's Kind of Magic en Eevee (Quoymeasson's Lest Best) wonnen hun leeftijdsklassen. Gimmick werd beste veteraan van alle teven en haar dochter Gail tweede. Bij de strijd om beste veteraan van de dag kwam Gimmick als overwinnaar uit de strijd, Gail werd derde.

Ol'Kyarnrowen's Kind of Magic "Gimmick"
Beste veteraan teef 10-12 jaar en ook beste veteraan van de dag
Foto: Eric Seegers

 

beste veteraan teef 12 jaar en ouder:L Quoymeasson's Lest Best

Foto: Eric Seegers.

Beste veteraan 8-10 jaar Splinterhill's Zest for Life

Foto: Eric Seegers.

Geweldige dag, fantastische resultaten. Heel trots op jullie allemaal. We hebben fotograaf Eric Seegers aardig bezig gehouden, vooral de vier generatie dames was een gevalletje van de aanhouder wint: Gimmick, Gail, App en Kate.......... maar ook hier een super foto als resultaat!

In de groep teven 3-6 maanden wonnen "onze hondjes" de eerste, tweede en derde plaats: respectievelijk Lizzy (Quoymeasson's Sanntraigh), Kate (Splinterhill's Bohemian Rhapsody) en Izzy (Quoymeasson's Scottish Brownie). In de nestklas werd het nest van Liz eerste. Alle baasjes uit dit nest kregen van de NCTC een tas met inhoud omdat dit het meest complete nest was. Zelfs papa Odin was erbij. Liz met Lizzy, Izzy en Billy zijn nog naar de fotoshoot geweest. We wachten vol ongeduld op het resultaat. Op de tweede plaats kwam het nest van App met Ross en Kate. Bij de plaatsing voor beste baby kwamen er drie bij de beste vier: op de tweede plaats Lizzy, Kate op de derde en Billy op de vierde plaats. Splinterhill's Atlantic Black (Mac) werd beste puppy reu en daarna beste pup. De Ukkies: daarbij werd Lizzy tweede en Mac derde. Bij de reuen 15-18 maanden werd Splinterhill's Yogi Bear (Odi) derde, de teven in de deze leeftijdscategorie werden vertegenwoordigd door Splinterhill's Zaza Zinzi (Zaza) op de tweede plaatst en Splinterhill's Xilver Symphony (Coco) op de vierde plaats. In de nestklas in deze categorie eindigde Gail met dochter Zaza op de eerste plaats en Dutch en Wiri met hun kinderen Odi en Paddy op de tweede plaats. Paddy werd tweede in zijn leeftijdscategorie, zijn broer Wizard of Oz (Bowie) vierde en Paddy vervolgens vierde bij de eindkeuring van de reuen. Daarna kwamen de veteranen op het toneel. Gail, Splinterhill's Zest for Life, Gimmick, Ol'Kyarnrowen's Kind of Magic en Eevee (Quoymeasson's Lest Best) wonnen hun leeftijdsklassen. Gimmick werd beste veteraan van alle teven en haar dochter Gail tweede. Bij de strijd om beste veteraan van de dag kwam Gimmick als overwinnaar uit de strijd, Gail werd derde. Geweldige dag, fantastische resultaten. Heel trots op jullie allemaal. We hebben fotograaf Eric Seegers aardig bezig gehouden, vooral de vier generatie dames was een gevalletje van de aanhouder wint: Gimmick, Gail, App en Kate..........
Tot slot felicitaties aan Eliza Verhoef voor de resultaten behaald met haar eerste gefokte nest met Charlie (Splinterhill's Practical Magic). Charlies kinderen Rider (Kiba), Roselyn (Nikki) en Shae (Simba) hebben het prima gedaa

Onze zomervakantie van 2015 hebben we doorgebracht in Zuidoost Europa. De Cairn Terriers Splinterhill's What Next en zijn moeder Splinterhill's Imp of Mischief vergezelden ons. Zoals vaker hebben we ze ingeschreven op een aantal shows. We begonnen in Sarajevo. Zowel What Next als Imp of Mischief wonnen op drie achtereenvolgende dagen het CAC en werden daardoor Kampioen van Bosni'-Herzegovina. Op de eerste showavond werd Imp of Mischief derde geplaatst in de Terriergroep, de tweede avond werd ze geselecteerd bij de beste vijf Terriers.
Vervolgens ging de reis naar Montenegro. In Montenegro werd een dubbelshow georganiseerd in Cetinje, overdag met een flink hoge temperatuur. Beide dagen wonnen beide honden het CAC en CACIB. De eerste dag was Imp of Mischief beste van het ras. Zij werd derde in de Terriergroep.

                                          Terriergroep eerste dag Cetinje

De tweede dag was het haar zoon die beste Cairn werd en hij deed het nog beter in de groep: hij werd reserve beste Terrier. Zowel What Next als Imp of Mischief werden hiermee Kampioen van Montenegro, Grand Champion van Montenegro, Balkan Champion, Adriatic Champion en Mediterranean Champion.

Paddy's trofee'n uit Cetinje

Tot slot nog een restje Split meegepikt: de eerste dag maakte de jonge reu er een zootje van, het gras rook te lekker:
1 ZG, de tweede dag ging aanmerkelijk beter: CAC en reserve CACIB. Imp of Mischief had het showen ook wel gezien na een lange warme vakantie maar gedroeg zich nog enigszins: de eerste dag CAC en de tweede dag CAC en reserve CACIB.
 

Paddington een dag na Cetinje, meer in zijn element

Op 25 april werd de clubmatch van de Nederlandse Cairn Terrier Club georganiseerd. Keurmeester was mrs Elaine Short, rasspecialist uit Engeland. Ingeschreven waren 85 Cairn Terriers.

Onze Cairns behaalde de volgende resultaten:
* Splinterhill's What Next, 2 Uitmuntend in de jeugdklas reuen
* Splinterhill's Xat-Cat, 4 Uitmuntend in de jeugdklas reuen
* Splinterhill's Turbo Magic, 4 Uitmuntend in de openklas reuen
* Splinterhill's Dutch Gold, 2 Uitmuntend in de kampioensklas reuen
* Splinterhill's Zaza Zinzi, 1 Uitmuntend in de jeugdklas teven

foto's Eric Seegers

* Splinterhill's Jingle Bells, 2 Uitmuntend in de openklas teven
* Splinterhill's Imp of Mischief, 1 Uitmuntend in de fokkersklas teven en beste teef van de clubmatch
 

foto's Eric Seegers


 

* Splinterhill's Gimmick's Gadget, Zeer Goed in de fokkersklas teven
* Splinterhill's Kyle Rhea, 1 Uitmuntend in de kampioensklas teven

 
                                 foto's Eric Seegers

 

* Ol'Kyarnrowen's Kind of Magic, 2 Uitmuntend in de veteranenklas teven
* Quoymeasson's Lest Best, 3 Uitmuntend in de veteranenklas teven

 
In de Fokkerijklas won de blonde groep met What Next, Zaza Zinzi, Jingle Bells en Kyle Rhea.

 

foto's Eric Seegers


 

Op de tweede plaats in de fokkerijklas eindigde Gimmick's Gadget, Imp of Mischief en Turbo Magic.
Dutch Gold won de nakomelingenklas met zijn dochters Kyle Rhea, Jingle Bells en Redbads Us Amarens.

 
                                             foto's Eric Seegers
 
Hartelijk dank aan alle helpende handen op de show en thuis!
 

 

Op 28 februari organiseerde de Noorder Kynologen Club de Benelux Winner In het Martiniplaza in Groningen. Een flink aantal Cairn Terriers, 29 maar liefst, werd door keurmeester A.D. Scholten beoordeeld. Splinterhill's What Next behaalde 3 Uitmuntend in de jeugdklas reuen, Splinterhill's ZaZa Zinzi, slechts 9 maanden en 1 dag oud, kreeg eveneens 3 Uitmuntend (in de jeugdklas teven).

Onze ondeugende Lot, Splinterhill's Imp of Mischief mocht weer eens mee en liet zien dat je op 6 jarige leeftijd nog mee kunt doen met de jonge blommen: 1 Uitmuntend CAC en CACIB. Hiermee won ze de titel Benelux Winner NL 2015 en kreeg bovendien de kwalificatie voor Crufts 2016. Misschien dat ze daar nu eens een keertje naar toe gaat. Inschrijven in de veteranenklas lijkt me wel wat, echt passend bij haar gedrag. Lot won een hele leuke prijs: een replica van de Martinitoren. Prijzen mogen van de rest van de familie niet meer in de woonkamer, maar voor de Martinitoren is een uitzondering gemaakt.

Tot slot kwam de oma van Lot en Zaza en de overgrootmoeder van Paddington (What Next), Ol'Kyarnrowen's Kind of Magic, op papier een veteraan maar in werkelijkheid nog lang niet. De keurmeester roemde haar conditie en bespiering voor een teef van 11 jaar oud. Gimmick kreeg 1 Uitmuntend en werd beste veteraan. Met haar overwinning kreeg ze de titel Benelux Veteranen Winner NL 2015.

Op 12 december keurde de Duitse Herr R. Jacobs de Cairn Terriers. Als eerste kwam Paddington in de ring. Hij won de jeugdklas en totaal onverwachts voor mij kreeg hij het reserve CAC toegekend. Omdat de winnende reu als Nederlands Kampioen is wordt dit reserve CAC opgewaardeerd naar een volledig CAC. Bij de teven gebeurde hetzelfde: Splinterhill's Jingle Bells won het reserve CAC en reserve CACIB, maar ook zij heeft een volledig CAC gekregen. Heel blij!!!

Brussel, 7 december 2014: Splinterhill's Zest for Life wint de titel Benelux Veteranen Winster BE 2014 en omdat Gail ook al de Nederlandse titel had is zij nu definitief Benelux Veteranenkampioen. De Cairn Terriers werd gekeurd door mevrouw Liliane de Ridder.

Op de kampioenschapsclubmatch (23 november 2014) werd Splinterhill's Zaza Zinzi 1 Veelbelovend in de grote babyklas teven en tevens beste baby van de show. Splinterhill's Xat-Cat van de familie de Jong deed voor de fun mee, maar gooide hele hoge ogen: hij won met 1 Veelbelovend een grote puppyklas reuen en werd aan het eind van de dag ook nog eens beste pup van de dag. De keurmeester van deze klassen was mr Iain Shaw uit Engeland. Splinterhil's Zest for Life won met haar drie kinderen Top Secret, Trick or Treat & Turbo Magic de nakomelingenklas.

De volgende dag keurde Nemanja Jovanovic uit Servie op de CACIB show in Kortrijk. Splinterhill's Zaza Zinzi werd weer beste baby, Splinterhill's Top Secret won de tussenklas en Quoymeasson's Lest Best werd beste veteraan. Met Zaza, Paddington en App meegedaan met de speciale van de Koninklijke Belgsiche Terrier Club, Zaza werd daar gekozen tot beste baby. Zowel Paddington als App eindigden op een mooie derde plaats bij respectievelijk de jeugdhonden en de kortbenige Terriers. Een druk, maar gezellig weekend!

Op 15 november keurde mr Jack Watson de European Top Terrier Show van de Koninklijke Belgische Terrier Club in Kortrijk. Splinterhill's What Next mocht net 9 maanden oud voor het eerst mee in de jeugdklas. We waren erg tevreden met zijn behaalde Uitmuntend. Splinterhill's Zaza Zinzi won de babyklas en werd beste baby van het ras. Splinterhill's Top Secret werd 1 Uitmuntend in de tussenklas en Splinterhill's Kyle Rhea kreeg dezelfde kwalificatie maar dan in de openklas. Splinterhill's Zest for Life zette haar beste pootje voor, werd beste veteraan van het ras en tweede in de eindkeuring van alle veteranen.

Op de rasspeciale van de Belgische Cairn Terrier Club op 9 november waren wij met een groep Cairn Terriers vertegenwoordigd. Keurmeester was Yvonne v.d. Bogert. De belangrijke resultaten:

Splinterhill's What Next, 1 Veelbelovend in de puppyklas reuen

Splinterhill's Zaza Zinzi, 1 Veelbelovend in de babyklas teven en beste baby

Splinterhill's Kyle Rhea, 1 Uitmuntend in de fokkersklas teven

Splinterhill's Zest for Life, 1 Uitmuntend in de veteranenklas teven en beste veteraan

Splinterhill's Zest For Life, Imp of Mischief en Top Secret werden de beste groep

Wij hebben prachtige kussens gekregen voor de winnende honden.