Splinterhill’s en Quoymeasson’s Cairn Terriers - Marijke de Vries en Yvo Veenis – Haarweg 10 –3776 MS Stroe –
tel.: 06-34128366 – email:
veenis@tiscali.nl

 

Show Nieuws

 

Charleroi, 12 oktober: Splinterhill’s Zest for Life haalt haar laatste punt voor de Belgische Veteranentitel. Gail is nu ook Belgisch Veteranenkampioen!

 

 

 

Ook Zwolle was een dubbelshow: beste pup op beide dagen was Splinterhill’s What Next. Quoymeasson’s Lest Best werd op zaterdag beste veteraan en eindigde als achtste in de eindkeuring. De zondag was voor ons wel heel succesvol. Keurmeester mr. Coppel uit Frankrijk koos Splinterhill’s Imp of Mischief tot winnaar van het CAC en CACIB en Splinterhill’s Top Secret kreeg het reserve CAC en reserve CACIB. Omdat Lot al Nederlands en Internationaal Kampioen is worden beide reserves opgewaardeerd tot een vol CAC en CACIB.

 

 

De dubbelshow in Maastricht: Splinterhill’s What Next beide dagen beste pup en Splinterhill’s Zest for Life beide dagen beste veteraan. Op de zaterdag was Splinterhill’s Imp of Mischief de winnaar van het reserve CAC en reserve CACIB, op de zondag was die eer voor Splinterhill’s Kyle Rhea.

 

 

De Jonge Honden- en Veteranendag van de Nederlandse Cairn Terrier Club op 21 september trok vele Splinterhill Cairns. Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan. Voor veel pups was het de eerste keer dat ze meededen. Splinterhill’s Zaza Zinzi maakte een vliegende start met haar showcarrière, nog geen vier maanden oud won ze eerst de babyklas teefjes (3-6 maanden), daarna werd ze beste baby en vervolgens veroverde Zaza de eerste plaats bij de Ukkies (alle pups tussen 3 en 9 maanden). Een mooi begin voor onze surprise pup!

In de babyklassen werden ook Splinterhill’s Xeely Xuzy, Splinterhill’s Yellow Rose, Splinterhill’s Xat-Cat, Splinterhill’s Yabadabadoo en Splinterhill’s Yeti Bigfoot geplaatst.

 

Splinterhill’s What Next was beste puppy reu en tweede in de eindkeuring van de pups. Bij de Ukkies eindigde hij op de vierde plaats.

 

Veteraan Quoymeasson’s Lest Best deed het meer dan prima. Vol overgave liep ze haar rondjes, ook een Cairn van bijna 13 jaar kan eruit zien en lopen als een jonge blom. Zij won eerst de tevenklas ouder dan 12 jaar, vervolgens liet ze alle jongere veteranendames achter zich en werd beste veteraan teef om vervolgens ook nog eens als beste veteraan van de hele dag te eindigen.

 

 

Half september zijn we met Splinterhill’s What Next, Splinterhill’s Top Secret en Splinterhill’s Kyle Rhea naar Kroatië geweest. Op vrijdagavond 13 september waren we in Vukovar. Daar behaalde What Next 1 Veelbelovend en beste pup, Top Secret en Kyle Rhea wonnen beiden het CAC-HR.

 

De volgende dag was de internationale show in Osijek. Voor What Next weer beste pup. Top Secret won het CAC-HR en Kyle Rhea eveneens het CAC-HR en het felbegeerde CACIB waarmee ze Internationaal Kampioen werd.

 

De laatste dag was weer een internationale tentoonstelling in Osijek. What Next ook nu beste pup, Top Secret het CAC-HR en reserve CACIB. Kyle Rhea zette een extra stapje en kreeg het CAC en CACIB en werd beste van het ras. In de Terriergroep eindigde ze als vierde.

 

 

In Rotterdam behaalde Splinterhill’s Zest for Life 1 Uitmuntend in de veteranenklas. Hiermee kon haar Nederlandse Veteranentitel worden aangevraagd. Tevens kreeg ze de titel Benelux Veteranen Winster NL 2014.

 

Op de Clubmatch van K.C. Zoetermeer, 31 augustus, waren 9 Cairns ingeschreven voor keurmeester Elly Weijenborg-Weggemans. Splinterhill’s What Next was beste pup en werd derde in de eindkeuring voor beste pup van de show. Kleine App, Splinterhill’s Top Secret, deed het nog beter, zij kreeg 1 Uitmuntend in de jeugdklas en werd beste jeugdhond van de show. Splinterhill’s Dutch Gold werd beste reu en Splinterhill’s Imp of Mischief beste teef. Dutch werd uiteindelijk beste van het ras en tweede in de Terriergroep.

 

In Mechelen op 24 juli keurde mevrouw Pattyn de Cairns. Splinterhill’s What Next behaalde 1 Veelbelovend in de puppyklas en werd beste pup, zijn moeder Splinterhill’s Imp of Mischief won het reserve CAC en reserve CACIB en Splinterhill’s Zest for Life kreeg 1 Uitmuntend en werd beste veteraan.

 

De start van de showcarrière van Splinterhill’s What Next begon in Lommel op 7 juni, nauwelijks 4 maanden oud zette hij de eerste stapjes op de hondententoonstelling. Keurmeester Ivan Czik uit Duitsland gaf Paddington 1 Veel Belovend en hij werd beste baby.

 

Twee weken later onder keurmeester mevrouw G. Schwab uit Luxemburg op de tentoonstelling in Uden op 22 juni herhaalde Paddington dit resultaat: weer 1 Veelbelovend en beste baby.


foto's Ed Slappendel

 

Op de show in Wieze op 17 mei keurde de Ierse mrs Lawless de Cairns. Splinterhill’s Top Secret won de jeugdklas teven met 1 Uitmuntend en is nu Belgisch Jeugdkampioen. Haar moeder Splinterhill’s Zest for Life won haar tweede punt voor de Belgische Veteranentitel. Wij waren zeer tevreden met de resultaten maar Apps broertje, Splinterhill’s Trick or Treat van Ed en Yvonne Slappendel, werd niet alleen 1 Uitmuntend in de jeugdklas (ook hij is nu Belgisch Jeugdkampioen) en beste jeugdCairn maar werd bovendien door de keurmeester gekozen tot Beste van het Ras. Goed gedaan Dougie!

 

De beste jeugdhonden in Wieze: Dougie en App.

Op de clubmatch van de Nederlandse Cairn Terrier Club op 27 april keurde de Belgische Suzanne Pattyn de Cairn Terriers. Veel Splinterhill Cairns waren deze dag naar Zutphen gekomen en deden hun uiterste best. Alle eigenaren bedankt voor jullie aanwezigheid, ik hoop dat jullie een leuke dag hebben gehad! De resultaten:

Splinterhill’s Vienna: veelbelovend in de babyklas teven.

Splinterhill’s Trick or Treat: 1 Uitmuntend in de jeugdklas reuen.

Splinterhill’s Turbo Magic: 3 Uitmuntend in de jeugdklas reuen.

Splinterhill’s Twist and Shout: Uitmuntend in de jeugdklas reuen

Splinterhill’s Team Spirit: Zeer Goed in de jeugdklas reuen

Splinterhill’s Dutch Gold: 2 Uitmuntend in de fokkersklas reuen

Splinterhill’s Top Secret: 3 Uitmuntend in de jeugdklas teven

Splinterhill’s Ranger Danger: 4 Uitmuntend in de tussenklas teven

Splinterhill’s Nina Guincho: 2 Uitmuntend in de openklas teven

Splinterhill’s Zest for Life: 3 Uitmuntend in de fokkersklas teven

Splinterhill’s Gimmick Gadget: 3 Uitmuntend kampioensklas teven

Ol’Kyarnrowen’s Kind of Magic: 1 Uitmuntend in de veteranenklas teven

Splinterhill’s Zip in Gold: 2 Uitmuntend in de veteranenklas teven

Quoymeasson’s Lest Best: 3 Uitmuntend in de veteranenklas teven

Ol’Kyarnrowen’s Kind of Magic werd bij de eindkeuring beste veteraan van de clubmatch.

De fokkerijklas werd gewonnen door Splinterhill’s Trick or Treat, Turbo Magic, Twist and Shout en Top Secret.


Foto: Eric Seegers

Splinterhill’s Zest for Life werd eerste in de nakomelingen klas met haar vijf kinderen van Glenmore’s Rider in the Storm: Team Spirit, Turbo Magic, Twist and Shout, Trick or Treat en Top Secret.


Foto: Eric Seegers

Tot slot werd Chris Warnier met Tommy (Turbo Magic) eerste bij de reuen in de nieuwelingencompetitie!


Foto: Eric Seegers
 

Dutch op de clubmatch

Foto: Esmee Eijsten

Op de dubbelshow in Goes waren Jesse en ik beide dagen aanwezig. Op de eerste dag keurde rasspecialiste Yvonne van de Bogert. Splinterhill’s Trick or Treat kreeg 1 Uitmuntend in de jeugdklas.  Zijn zus Splinterhill’s Top Secret had het hele weekend geen zin en kwam niet verder dan 2 ZG. De blonde Splinterhill’s Queen for Life kreeg 2 Uitmuntend en Ch. Splinterhill’s Jingle Bells werd 1 Uitmuntend met reserve CAC en reserve CACIB. In de veteranenklas verscheen Splinterhill’s Zest for Life aan de start. Zoals altijd had zij de grootste pret, gelukkig kon de keurmeester erom lachen en gaf haar 1 Uitmuntend en beste veteraan. In de eindkeuring werd ze bovendien geselecteerd bij de beste 6 veteranen van de show.

Splinterhill’s Jingle Bells

Foto: Ron Baltus

Splinterhill’s Zest for Life
Foto’s: Ed Slappendel

Een dag later was het de andere Nederlandse rasspecialiste, Mieke Jansen, die de Cairns beoordeelde. Ook deze dag won Splinterhill’s Trick or Treat de jeugdklas met 1 Uitmuntend en won vervolgens ook het reserve CAC. Splinterhill’s Top Secret vond het nog steeds niet leuk met weer een 2ZG als resultaat. Splinterhill’s Jingle Bells won een grote kampioensklas teven en Splinterhill’s Zest for Life won haar tweede punt voor het Nederlands Veteranen Kampioenschap.

De Brabo op 13 april in Antwerpen gaf een verassend resultaat. De Belgische keurmeester August de Wilde gaf Splinterhill’s Zest for Life 1 Uitmuntend in de veteranenklas en maakte haar daarna beste teef van het ras! Splinterhill’s Jingle Bells was 1 Uitmuntend in de kampioensklas en won daarna het reserve CAC en reserve CACIB.

In Nieuwegein, 6 april, liet Splinterhill’s Jingle Bells van zich spreken. Onder keurmeester de heer Christensen uit Denemarken won ze eerst de grote Kampioenklas teven en daarna kreeg zij het CAC en het CACIB.

Jingle Bells beste teef

Splinterhill’s Trick or Treat was 1 Uitmuntend en is hiermee Nederlands Jeugdkampioen!! Ed en Yvonne Slappendel van harte gefeliciteerd met dit resultaat. Wij zijn heel erg blij voor jullie! Splinterhill’s Top Secret werd 2 Uitmuntend in de jeugdklas teven. Deze resultaten hebben we met Ed en Yvonne gevierd in de naastgelegen McDonald’s.

Splinterhill’s Trick or Treat Nederlands Jeugdkampioen.
Foto: Ed Slappendel

 

Op 29 maart zijn we weer naar Luxemburg geweest, dit keer een Franse keurmeester, die veel Cairn Terriers te groot vond. Splinterhill’s Top Secret had het op deze show bijzonder naar haar zin en stapte vrolijk en parmantig naar de titel Luxemburgs Jeugdkampioen. Haar moeder Splinterhill’s Zest for Life sprong op de haar bekende wijze naar haar eerste veteranenkampioenstitel: zij werd Luxemburgs Veteranenkampioen.

Splinterhill’s Trick or Treat van Ed en Yvonne Slappendel deed zijn uiterste best op de tentoonstellingen in Groningen (2 maart) en Leiden (22 maart): hij won onder zowel Brigitta Hassegren als Gerda van Stuivenberg de jeugdklas reuen en is daarmee een heel eind op weg naar de titel Nederlands Jeugdkampioen.

Op de tentoonstelling in Gent op 23 februari deden Jesse en ik mee met drie van onze Cairns. Keurmeester was mevrouw Liliane De Ridder-Onghena. Zij koos met 1 Uitmuntend Splinterhill’s Top Secret tot beste jeugdhond. Splinterhill’s Jingle Bells won het CAC en CACIB. Een topprestatie werd geleverd door de veteranen dame Ol’Kyarnrowen’s Kind of Magic. Zij showde de sterren van de hemel, hield een keer haar grote mond in de ring en kreeg 1 uitmuntend en werd beste veteraan. Hiermee is Gimmick naast Nederlands en Luxemburgs Veteranenkampioen ook Belgisch Veteranenkampioen geworden. In de eindkeuring voor beste teef moesten de jonge teven de Grand Old Lady voor laten gaan: de 10 jarige Gimmick werd beste teef en mocht een mooie rozet voor Best Opposite Sex in ontvangst nemen.

Twee nieuwe veteranenkampioenen in Gent: links Gimmick en rechts de veteranenreu Burdy van Yvonne Slapp

App
Foto's Otto Hooft


Op de tentoonstelling in Genk op 9 februari 2014 keurde mr Oates uit Ierland de 20 ingeschreven Cairn Terriers. Splinterhill’s Jingle Bells behaalde op deze show het CAC en werd daarmee definitief Belgisch Kampioen!

 

 

De Winner in Amsterdam is altijd een van de leukste shows. Dit jaar keurde Joke Bode-van de Meeberg de Cairn Terriers. Na vrijdag de dertiende kon het op de veertiende haast niet meer beter ……. Maar toch: Splinterhill’s Sacramento werd nu 2 Uitmuntend in de jeugdklas reuen, na Double Diesel Born out of Kindness (zoon van Splinterhill’s Cover Girl). Splinterhill’s Dutch Gold won net als de dag ervoor de kampioensklas en kreeg nu het reserve CAC en reserve CACIB. Splinterhill’s Top Secret stond dit keer vooraan in de jeugdklas, won haar eerste jeugd CAC en mag zich nu Jeugdwinster 2013 noemen!


Zij versloeg zelfs bij de strijd om beste jeugdhond haar neefje Diesel. Splinterhill’s Jingle Bells was nu 3 Uitmuntend in de openklas. Tot slot kwam ons gelukslot in actie: Kamp. Splinterhill’s Imp of Mischief won weer de kampioensklas maar nam dit keer ook het CAC en CACIB mee naar huis en de titel Winster 2013!
 

Wat een showweekend! Dank aan alle helpende handen van het afgelopen jaar. Zonder jullie hulp zou ik het nooit gered hebben. Dankzij jullie is het een fantastisch showjaar 2013 geworden!

 

Vrijdag de dertiende …… De EENDAAGSE van de Nederlandse kennelclub Cynophilia. Zou het ongeluk brengen? In ons geval dus juist niet. Gabi van Ruiten-Hajnova keurde de Cairns. De jeugdklas reuen werd gewonnen door Splinterhill’s Sacramento, die ik een paar dagen mocht lenen van de familie Groenendijk (dank je wel, Norah, dat je het gedaan hebt, ik weet hoe moeilijk je het vond om je hondje te missen!). Sep won hiermee zijn eerste jeugd CAC. Daarna was Kamp. Splinterhill’s Dutch Gold aan de beurt. Voor Dutch was dit showweekend zijn voorlopige afscheid van het showgebeuren en dat deed hij in stijl door op deze vrijdag de dertiende het CAC en CACIB te winnen en daarnaast ook nog eens Beste van het Ras. Kleine App, Splinterhill’s Top Secret, kwam met 9 maanden voor het eerst uit in de jeugdklas en maakte een mooie start om als 2de Uitmuntend te eindigen. Eveneens 2 Uitmuntend voor Splinterhill’s Jingle Bells. Kamp. Splinterhill’s Imp of Mischief won de kampioensklas en tot slot nog eens het reserve CAC en reserve CACIB.

Op de kampioenschapsclubmatch van de Nederlanse Cairn Terrier Club op 24 november waren wij met een handvol Cairns aanwezig. Splinterhill’s Jingle Bells werd in een grote openklas teven onder Mats Lindborg uit Zweden gekeurd. Zij behaalde een mooie 3 Uitmuntend in deze klasse. Daarna was het de beurt aan onze kleuter, Splinterhill’s Top Secret. Zij was ingeschreven in de puppyklas en onder Mette Sorum uit Denemarken won zij deze klas.

 

Foto: Eric Seegers


Haar nestbroertjes deden het super in de puppyklas reutjes: Splinterhill’s Twist and Shout 2 Veelbelovend, Splinterhill’s Trick or Treat 3 Veelbelovend en Splinterhill’s Turbo Magic 4 Veelbelovend. Mette Sorum keurde ook Kamp. Splinterhill’s Dutch Gold. Hij won de openklas en werd uiteindelijk gekozen tot reserve beste reu van de clubmatch.

 

Foto: Eric Seegers


Kamp. Splinterhill’s Zest for Life
, inmiddels bijna 8 jaar oud, hadden we voor de fun ingeschreven. Ze showde de sterren van de hemel in de fokkersklas en tot onze grote verbazing herhaalde ze de resultaten van de Belgische clubshow: 2 Uitmuntend in deze sterke klas. Kamp. Splinterhill’s Imp of Mischief kreeg dan nog wel een Uitmuntend van Mats Lindborg in de kampioensklas maar werd niet geplaatst.

In de fokkerijklasse won, net als in Belgie, onze donkere groep bestaande uit Splinterhill’s Top Secret, Splinterhill’s Zest for Life en Splinterhill’s Imp of Mischief. Zij werden prachtig gefotografeerd door Eric Seegers.
 

Aan Splinterhill’s Dutch Gold de eer om de Lochnagar Wisseltrofee voor de beste zelfgefokte hond in ontvangst te mogen nemen. De trofee werd uitgereikt door de penningmeester van de Nederlandse Cairn Terrier Club, Chris Kalverla (zie verder onder actueel).
 

Foto: Eric Seegers

Het weekend van 16 en 17 november had Kortrijk de primeur de eerste dubbele show van Belgie te organiseren. Met vier van onze Cairns zijn we daarheen gegaan. Op de zaterdag keurde Gitty Schwab de Cairn Terriers. Zij gaf Splinterhill’s Top Secret  1 Veelbelovend in de puppyklas. Splinterhill’s Jingle Bells won uiteindelijk (na enige verwarring bij exposanten en ringpersoneel) het reserve CAC en reserve CACIB. De veteraan Ol’Kyarnrowen’s Kind of Magic won met
1 Uitmuntend de veteranenklas.

De tweede dag keurde mr Bojan Matakovic uit Kroatië de Cairns. Ook hier werd Splinterhill’s Top Secret 1 Veelbelovend en Ol’Kyarnrowen’s Kind of Magic
1 Uitmuntend en beste veteraan. Voor Kind of Magic nu nog een punt te gaan voor haar Belgische Veteranenkampioenschap! Dit keer mochten Splinterhill’s Jingle Bells en Splinterhill’s Imp of Mischief de strijd om het reserve kampioenschap aan gaan.  Het was Jesse die met Lot het reserve CAC en reserve CACIB in de wacht sleepte. Deze dag organiseerde de Koninklijke Belgische Terrier Club een superspeciale voor haar leden, die gekeurd werd door de Belg mr. Jean François Van Aken. Splinterhill’s Top Secret werd reserve beste pup en Splinterhill’s Imp of Mischief besloot iets minder mischief te zijn en haar best te doen: zij werd gekozen tot beste kortbenige Terrier! Al met al een vol weekend met Cairn exposanten uit Belgie, Frankrijk, Zwitserland en Denemarken.

De Belgische Vereniging voor de Cairn Terrier organiseerde op 10 november haar jaarlijkse CAC tentoonstelling. Als altijd prima georganiseerd door Rick Huysecom en zijn team. Deze dag was voor ons de dag van de tweede plaatsen, hetgeen bepaalde Belgische exposanten ertoe bracht om mij de
Joop Zoetemelk van de Cairns te noemen …. Die tweede plaatsen waren er voor: Splinterhill’s Dutch Gold in de kampioensklas, Splinterhill’s Top Secret
in de puppyklas, Splinterhill’s Jingle Bells in de openklas, Splinterhill’s Zest for Life in de fokkersklas en Ol’Kyarnrowen’s Kind of Magic in de veteranenklas.  In de groepsklas deden in de Splinterhill’s Zest for Life, Splinterhill’s Imp of Mischief en Splinterhill’s Top Secret mee, met de eerste plaats wonnen zij
een prachtig kussen met Cairns, geborduurd door Patricia Rouws! Keurmeester in Winksele was mrs Ann Waugh.
 


Foto: Eric Seeger 

Op de tentoonstelling in Bleiswijk op 2 november keurde de bekende Ronnie Irving uit Groot-Brittannië de Cairn Terriers. Maar liefst 35 Cairns waren ingeschreven. Twee pups uit het nest van Gail van maart j.l. deden mee in de puppyklas. Splinterhill’s Trick or Treat kreeg 1 Veelbelovend in de puppyklas reuen, zijn zus Splinterhill’s Top Secret werd 1 Veelbelovend in de puppyklas teven. Uiteindelijk werd Top Secret beste pup. Splinterhill’s Dutch Gold was
3 Uitmuntend in de kampioensklas, Splinterhill’s Jingle Bells 4 Uitmuntend in de openklas en Splinterhill’s Imp of Mischief showde zichzelf naar een eerste plaats in de kampioensklas teven en won daarna het CAC en CACIB en werd beste van het ras!

 

Op de internationale tentoonstelling in Maastricht op 29 september won Splinterhill’s Dutch Gold de sterk bezette kampioensklas en kreeg vervolgens
het reserve CAC en het reserve CACIB.

Keurmeester was mrs J. Kealy.
“Zie ik daar nu Ron Baltus? Ik heb geen tijd, de keurmeester schrijft mijn verslag” “Aandacht voor de keurmeester moet ik hebben” “Dan zal ik ook mijn oortjes maar omhoog doen”
                  Foto's: Ron Baltus

 


Op 21 september behaalde Quoymeasson’s Lest Best 1 Uitmuntend in de veteranenklas op de tentoonstelling in Brussel en werd ze beste veteraan van het ras.
Naast de Nederlandse en Luxemburgse Veteranentitel mag zij nu Belgisch Veteranen Kampioen aan haar naam toevoegen.

Foto: Ron Baltus

 

De Jonge Honden en Veteranendag van de Nederlandse Cairn Terrier Club werd dit jaar in Kerk-Avezaath gekeurd, waar keurmeester Gabi van Ruiten-Haijnova op zeer vriendelijke wijze de ingeschreven Cairns keurde en besprak en bovendien de aangemelde nesten van een toelichting voorzag. Vele eigenaren van door ons gefokte jonge honden gaven 15 september acte-de-presence. Onze hartelijke dank aan degenen die deelnamen aan deze dag. De belangrijkste uitslagen: bij de reuen 6 tot 9 maanden waren de eerste vier plaatsen (negen pups ingeschreven) voor de pups van Ch. Glenmore’s Rider in the Storm en Ch. Splinterhill’s Zest for Life: op de eerste plaats eindigde Splinterhill’s Trick or Treat van Ed Slappendel. Hij werd tevens beste pup van de dag. Op de tweede plaats kwam Tommy (Splinterhill’s Turbo Magic), gevolgd door Splinterhill’s Traditional Tartan (Ros) en Splinterhill’s Twist and Shout (MiTo). Hun nestzusjes kwamen uit in een evengrote puppyklas teven en daar eindigde Splinterhill’s Tiger Lily (Beaudy) op de tweede plaats en App (Splinterhill’s Top Secret) werd derde. Met deze resultaten waren we zeer tevreden maar bij de bespreking van het hele nest werden we pas echt stil: de keurmeester noemde dit zestal een droomnest voor een fokker. De dag kon niet meer stuk. Vervolgens werd Splinterhill’s Sacramento (Sep), heel netjes voorgebracht door eigenaar Corine, tweede in de klas reuen 9-15 maanden. In de tevenklas van deze leeftijd was de tweede plaats voor Splinterhill’s Ranger Danger van Saskia Stuy. Splinterhill’s Pink Floyd eindigde als vierde bij de reuen tussen 18 en 24 maanden.

In de veteranenklasse deden onze dames op leeftijd mee. Ol’Kyarnrowen’s Kind of Magic (Gimmick) was alleen in de tevenklas 8 tot 10 jaar, dus zij eindigde automatisch op de eerste plaats. Quoymeasson’s Lest Best (Eevee) had concurrentie in haar klas 10 tot 12 jaar maar dartelde als een pup door de ring en ging als winnares de ring uit. Uiteindelijk werd Eevee verslagen door Gimmick bij de strijd om beste teef en koos de keurmeester Gimmick bij de eindstrijd voor beste veteraan van de dag. Het leuke is dat Gimmick de oma, overgrootmoeder  of over-overgrootmoeder van alle ingeschreven Splinterhill Cairns was deze dag. De fokster van Gimmick, Gerrie Bathoorn, zijn  we nog steeds heel veel dank verschuldigd dat zij ons Ol’Kyarnrowen’s Kind of Magic heeft toevertrouwd bijna 10 jaar geleden!

 

Op 8 september weer eens afgereisd naar de show in Luxemburg. We wilden zo graag dat multi Kamp. Splinterhill’s Dutch Gold de titel Luxemburg Kampioen zou mogen voeren. Al jarenlang lukte dat (net) niet, maar dit keer was het geluk aan onze kant. Hij behaalde het Luxemburgse CACL en werd daarmee Luxemburgs Kampioen!

Twee Luxemburgse Kampioenen: Strathinver Storyline (links) van Anne-Mie Vlieghe en Splinterhill’s Dutch Gold (rechts).

 

Onze vakantie in het verre buitenland combineerden we dit jaar met het bezoeken van diverse tentoonstellingen. Voor de twee honden die ons vergezelden, Ch. Splinterhill’s Dutch Gold en Ch. Splinterhill’s Kyle Rhea resulteerde dit in een zevental nieuwe kampioenstitels. Zij werden Macedonisch Kampioen, Moldavisch Kampioen, Azerbeidjaans Kampioen, Caucasian Champion, Kampioen van San Marino, Kampioen van Georgië en Kampioen van Montenegro. Dutch werd tijdens de vakantie vier keer derde geplaatst in de Terriergroep en twee keer tweede. De klapper was echter de eerste show van San Marino. Op deze show werd Dutch beste Terrier en ook nog eens BIS-3. Al met al een onvergetelijke showvakantie.

 

 

De laatste tentoonstelling  voor de vakantie was Luik op 21 juli. Hier behaalde Ch. Splinterhill’s Jingle Bells 1 Uitmuntend met reserve CAC en reserve CACIB. De veteranenklas werd gewonnen door Quoymeasson’s Lest Best, zij was tevens beste veteraan van het ras.

 

Echt op 6 juli was de dag van de tweede plaatsen voor ons. Dutch Gold 2 Uitmuntend in de kampioensklas reuen,  Jingle Bells 2 Uitmuntend  in de kampioensklas teven en Imp of Mischief tweede in de openklas teven.

 

In Genk op 30 juni wonnen zowel Ch. Splinterhill’s Dutch Gold als Ch. Splinterhill’s Imp of Mischief het CAC en CACIB. Imp of Mischief werd beste Cairn. Karl Donvil maakte dit leuke plaatje van halfbroer en halfzus.


Copyrights KARL DONVIL

 

Splinterhill’s Imp of Mischief won het reserve CAC op de show in Lommel op 8 juni. De veteranenklas werd gewonnen door Quoymeasson’s Lest Best, zij werd tevens beste veteraan.

De Cairn Terriers op de tentoonstelling in Oss op 2 juni 2013 werden gekeurd door Gerda van Stuivenberg. Zowel Splinterhill’s Dutch Gold als Splinterhill’s Imp of Mischief wonnen het reserve CAC en reserve CACIB.

 

Foto: Esmee Eijsten

Voor Lot was er op deze show nog een extra verrassing: zij werd gevraagd om met Lisanne Bakker mee te doen aan de junior handling. Degenen die Lot kennen weten dat het geen makkelijke tante is om te showen, en met die wetenschap in het achterhoofd ging Lisanne met Lot de erering in. Ze deden het fantastisch en dat vond ook de keurmeester, Wendela v.d. Cruyssen. Lisanne werd met Lot derde. Een hele prestatie!


 

Foto: Ron Baltus
Foto: Ernst von Scheven
 

Het Pinksterweekend was een druk hondenweekend.

Op zaterdag werd de show in Wieze, België, georganiseerd. Martin Baskaran uit Spanje keurde de Cairn Terriers. Ch. Splinterhill’s Imp of Mischief won het CAC en werd beste van het ras. De oude dame van Jesse, Quoymeasson’s Lest Best, kreeg 1 Uitmuntend in de veteranenklas en nam zo haar eerste puntje voor de Belgische Veteranentitel mee naar huis.
In de Terriergroep werd Lot uiteindelijk tweede in de Terriergroep. Ze kan zich wel gedragen en netjes staan en lopen ..........

Paasmaandag waren de Cairns in Arnhem aan de beurt, dit keer kwam de keurmeester uit Ierland, de zeer vriendelijke mrs C.A. Ahern beoordeelde de ingeschreven Cairns. Net als in Goes wonnen zowel Ch. Splinterhill’s Dutch Gold als Ch. Splinterhill’s Imp of Mischief het CAC. Uiteindelijk was het dit keer Dutch die beste van het ras werd. In de Terriergroep werd Dutch ook nog eens geselecteerd bij de 7 beste Terriers, hetgeen dit prachtige plaatje van Ron Baltus opleverde!

Een fantastisch weekend!!!
Foto: Ron Baltus
 

 

Op 30 april hebben de Cairns meegedaan aan de clubmatch van de K.C. de Hoeksche Waard . Mevrouw Gera Toeters keurde de Terriers en zij had het erg moeilijk om de beste Cairn aan te wijzen. Splinterhill’s Dutch Gold was beste reu geworden en Splinterhill’s Imp of Mischief beste teef. Lot werd voor het eerst dit jaar weer buiten gekeurd en had dus een stuiterballen bui en stond en liep geen seconde op 4 poten. Heel herkenbaar voor iedereen? Eigenlijk vond de keurmeester de teef mooier dan de reu, maar liet toch de wel goed showende reu voorgaan voor beste van het ras. In de erering werd Dutch tweede in de Terriergroep.

 

 

Op 28 april organiseerde de Nederlandse Cairn Terrier Club haar jaarlijkse clubmatch. Chantal Kok-van der Horst keurde de ingeschreven Cairns. Splinterhill’s Queen for Life (puppyklas teven), Splinterhill’s Oliver Twist (jeugdklas reuen), Splinterhill’s Dutch Gold (fokkersklas reuen) en Splinterhill’s Gimmick’s Gadget (kampioensklas teven) wonnen hun klassen. Quoymeasson’s Lest Best, de 11 jaar oude veteraan kreeg 1 Uitmuntend in de veteranenklas teven en werd ook beste veteraan van de clubmatch.

In de fokkerijklas wonnen drie dochters van Ol’Kyarnrowen’s Kind of Magic de eerste plaats:

Splinterhill’s Gimmick’s Gadget, Splinterhill’s Zip in Gold en Splinterhill’s Cover Girl.

Dank aan alle eigenaren van de Splinterhill Cairns, die in zo grote getale naar de clubmatch waren gekomen!

 

Beste puppyteef: Splinterhill’s Queen for Life, foto: Eric Seegers.
Winnaar fokkerijgroep, foto: Eric Seegers

 

De Goes Dogshow 2013 was een groot succes voor onze Cairns. Plaatsvervangend keurmeester Guy Jenny uit Frankrijk koos Kamp. Splinterhill's Dutch Gold als beste reu met CAC en CACIB. Bij de teven ging zijn keuze uit naar Kamp. Splinterhill’s Imp of Mischief, zij won het CAC en CACIB en werd beste Cairn. Een heel bijzondere ervaring met twee zelfgefokte honden beide kampioenschappen winnen in Nederland. In het buitenland is het ons wel vaker gelukt, maar in Nederland was dit de primeur. Heel bijzonder!!!!

 

 

Zondag 24 maart organiseerde K.V. Rijnland haar jaarlijkse CAC en CACIB tentoonstelling in Hazerswoude-dorp. Keurmeester was Elly Weijenborg-Weggemans.

Vier Splinterhill Cairns deden mee aan deze show.
Splinterhill’s Raise a Rebel (dochter van Kalan Kingsburgh en Splinterhill’s Zip in Gold) van Marianne Hordijk en Theo Terhell zette haar eerste stapjes op het showpad na eerst bij K.V. Rijnland de ringtraining bezocht te hebben. Ketri deed haar best en kreeg 1 Veelbelovend en werd beste pup. Een mooi begin! Daarna was het de beurt aan Cato, een van de gevolgen van het Portugese avontuur van Dutch en Gail, hetgeen in de naam van Cato is terug te vinden: Splinterhill’s Nina Guincho. Cato werd 1 Uitmuntend in de tussenklas. Vervolgens kwam Kenzi, Splinterhill’s Kyle Rhea, zij kreeg 3 Uitmuntend in de openklas. In de kampioensklas had Lot, Splinterhill’s Imp of Mischief, weer veel plezier. Zonder concurrentie was het winnen van haar klas natuurlijk erg makkelijk, maar daarna koos Elly Weijenborg Lot als Kampioen teef en vervolgens ook nog eens als beste van het ras. Toen Lot in de Terriergroep ook nog eens geselecteerd werd bij de beste 8 Terriers van de dag kon de dag (of eigenlijk het weekend, zie actueel) niet meer stuk!

Op de Terriershow in Wijchen op 17 maart keurde de heer Pavol Seman uit Slowakije de Cairn Terriers. Maar liefst 35 Cairns waren ingeschreven.

Kamp. Splinterhill’s Dutch Gold won met 1 Uitmuntend de kampioensklas en kreeg daarna het reserve CAC.
Zijn dochter Splinterhill’s Kyle Rhea eindigde eveneens op de eerste plaats in de kampioensklas teven.
Omdat ik die dag jarig was heb ik mijn verjaardag gevierd tussen de Cairn exposanten, het was een hele gezellige verjaardag met veel taart en een heleboel cadeautjes, iedereen heel erg bedankt!

Op 3 maart werd door de Noorder Kynologenclub de jaarlijkse Martinishow georganiseerd. De keurmeesters voor de Cairns was de Engelse mrs Ann Wall.

Multi Ch. Splinterhill’s Dutch Gold won de kampioensklas en kreeg het reserve CACIB.

Multi Ch. Splinterhill’s Imp of Mischief was volgens de keurmeester te kort in vacht en kreeg daarom 2 Uitmuntend in de openklas.
Belg. en Lux. Kamp. Splinterhill’s Kyle Rhea
werd in de kampioensklas 2 Uitmuntend.

 

Op 24 februari werd door de Koninklijke Nederlandse Kennelclub Cynophilia de jaarlijkse Hond van het Jaarshow georganiseerd. Voor deze show kun je niet rechtstreeks inschrijven maar moet de hond gekwalificeerd worden. Kamp. Splinterhill’s Dutch Gold kwalificeerde zich voor deze show in 2012 en mocht dus vandaag tussen alle Terriertoppers op de catwalk in de Flint in Amersfoort zichzelf laten zien. Een hele eer om daar te mogen zijn, een hele bijzonder ervaring!

 
Foto: Lsfotografie.com

Op de internationale tentoonstelling in Hoogstraten op 16 februari won Splinterhill’s Kyle Rhea het CAC en CACIB. Dit was het vierde Belgische CAC en daarmee is Kenzi nu ook Belgisch Kampioen! Heel blij met dit resultaat. De keurmeester voor de Cairn Terrier was deze dag mevrouw Fon Zidar Zeljka.

 

Op 26 januari ben ik met Jesse naar de show in Mouscron gegaan met de twee blonde dames: Splinterhill’s Jingle Bells en Splinterhill’s Kyle Rhea.

Keurmeester was de heer J. de Cuyper uit België. Splinterhill’s Jingle Bells won het CAC en CACIB en Splinterhill’s Kyle Rhea het reserve CAC en reserve CACIB. Omdat Jingle Bells al Internationaal Kampioen is wordt het reserve CACIB van Kenzi omgezet in een vol CACIB. Jingle Bells werd tenslotte ook nog eens beste van het ras. Zonder enige verwachting gewacht op de groepskeuring van de rasgroep Terriers. De Terriergroep werd deze dag gekeurd door de Finse keurmeester, mr. H. Lehkonen. Jingle Bells werd geselecteerd bij de beste zeven Terriers van de dag en eindigde vervolgens op een prachtige derde plaats op het podium. Derde in de Terriergroep, een prima prestatie van Jingle!! Anne-Mie en Jesse bedankt voor de aanmoedigingen.copyrights Karl DONVIL

 

 

Op 19 en 20 januari vond de clubmatch van K.V. Waalwijk plaats in Kaatsheuvel. Deze grootste clubmatch van het land vindt in een prachtige entourage plaats en trok dit jaar maar liefst 640 honden! Er was ook een bijzonder groot aantal Cairn Terriërs aanwezig, ondanks de slechte weersvoorspellingen waren alle 11 ingeschreven Cairns present. De Cairn Terriërs werden deze dag gekeurd door de bijzonder vriendelijke Ierse keurmeester mrs Ann Ingram.
Zij koos Splinterhill’s Dutch Gold tot beste reu en Splinterhill’s Jingle Bells, geshowd door Jolanda Vergoossen, tot beste teef.
Dutch werd uiteindelijk beste Cairn en vijfde geplaatst in de grote Terriergroep. Keurmeester van de groep was de mr Tom Hehir, eveneens uit Ierland.
Er waren maar liefst 17 Terriërrassen aanwezig. Voor kleine Liz, Splinterhill’s Queen for Life, was het haar eerste optreden. Even zelfverzekerd als haar moeder en met de air van mama Lot wandelde Liz door de ring, zij kreeg 1 Veelbelovend.
In haar keurverslag stond lovely attitude… .
Ol’Kyarnrowen’s Kind of Magic mocht de jaarprijs van K.V. Waalwijk in ontvangst nemen voor het winnen van haar Nederlandse Veteranenkampioenschap in 2012 met haar naam erop gegraveerd. Een heel leuk initiatief. Een gezellige dag, die eindigde in het heel voorzichtig naar huis ploeteren door de sneeuwval over spekgladde wegen.


 

De eerste show van 2013 was Genk, België op zaterdag 12 januari. De blonde vriendinnen Jingle en Kenzi gingen mee en maakten een goede start in het nieuwe jaar. Splinterhill’s Jingle Bells werd 1 Uitmuntend in de openklas en Splinterhill’s Kyle Rhea 1 Uitmuntend in de kampioensklas. Uiteindelijk won Kyle Rhea het CAC en Jingle Bells het reserve CAC. Keurmeester was de heer Wim Wellens.

 

Op de laatste tentoonstelling van 2012 keurde Gerda van Stuivenberg in Wychen op 16 december de Cairns.
In de openklas kreeg Splinterhill’s Kyle Rhea 3 Uitmuntend.
Splinterhill’s Jingle Bells
won de kampioensklas met 1 Uitmuntend en kreeg het reserve CACIB.


 

foto: Meta Meulenbelt

 

Op 9 december werd de grote Brussels Dog Show gehouden. De Spaanse keurmeester E. Mate-Duran keurde de Cairns op deze tentoonstelling. Splinterhill’s Kyle Rhea was ingeschreven in de openklas en zij won deze klas met 1 Uitmuntend en kreeg daardoor het CAC toegekend.
In de kampioensklas wilde Splinterhill’s Jingle Bells niet achterblijven: ook zij won haar klas en het CAC. Jingle won uiteindelijk ook het
reserve CACIB.

 

Kenzi

Jingle

 

Op zondag 2 december organiseerde de Nederlandse Cairn Terrier Club haar jaarlijkse kampioenschapsclubmatch in Kerkwijk.
De heer Otto Krcal uit Oostenrijk keurde de reuen en plaatste Splinterhill’s Dutch Gold in de fokkersklas als 1 Uitmuntend.

 


Foto Eric Seegers

 

Onze 6 teven werden gekeurd door de Duitse mevrouw Frauke Hinsch. In de openklas kreeg Splinterhill’s Zip in Gold een ZG.
Vervolgens werd Splinterhill’s Jingle Bells 2 Uitmuntend in de fokkersklas, Splinterhill’s Kyle Rhea 1 Uitmuntend in de kampioensklas
en Splinterhill’s Zest for Life Uitmuntend in dezelfde klas.

Splinterhill’s Kyle Rhea

 

 

 

De twee veteranendames Ol’Kyarnrowen’s Kind of Magic en Quoymeasson’s Lest Best werden respectievelijk 2 en 3 Uitmuntend geplaatst.

Aan het eind van de dag werd Dutch door de heer Krcal gekozen tot beste reu en daarmee won hij het CAC.

Uiteindelijk besloten de heer Krcal en mevrouw Hinsch gezamenlijk dat Dutch Best in Show werd en daarmee kreeg hij de titel
Clubwinnaar 2012 toegekend. Dutch ging naar huis met vele bekers, maar de mooiste prijs was toch wel het mooie door Diny Beekman
beschikbaar gestelde Engelse Cairn-beeldje voor de best in show winnaar van deze KCM! Diny, dank je wel, ik zal er heel goed op passen!

 


Splinterhill’s Dutch Gold
 


Foto Eric Seegers

 

Tot slot deden de honden nog mee in de fokkerijklasse. De groep met Splinterhill’s Dutch Gold, Splinterhill’s Jingle Bells en
Splinterhill’s Kyle Rhea
werd beste in de fokkerijklas.

 


Foto: Eric Seegers

Vervolgens won Splinterhill’s Dutch Gold met zijn dochters Splinterhill’s Jingle Bells, Splinterhill’s Kyle Rhea, Redbad’s Imkje, MacBuff Nessa Nenzzi en Acira van Kinjorbo de nakomelingenklasse.

 


Foto: Eric Seegers

Grand old lady Ol’Kyarnrowen’s Kind of Magic werd tweede in de nakomelingenklas met haar drie dochters Splinterhill’s Zest for Life, Splinterhill’s Zip in Gold en Splinterhill’s Gimmick’s Gadget.

Een hele bijzondere kampioenschapsclubmatch! Hartelijk dank aan iedereen voor hun hulp, support en medewerking op deze dag!

 

 

 

Op de grote Winner Tentoonstelling in Amsterdam op 24 november werden de Cairn Terriers gekeurd door de heer Lehtinen uit Finland.
Ol’Kyarnrowen’s Kind of Magic
werd op deze show Veteranen Winster 2012. Gimmick kreeg een mooie rozet en een grote beker, die beschikbaar was gesteld door de Nederlandse Cairn Terrier Club

 

Op de Eurodogshow in Kortrijk op 19 november heeft Splinterhill’s Kyle Rhea 2 Uitmuntend in de openklas behaald, Splinterhill’s Jingle Bells kreeg 1 Uitmuntend in de kampioensklas.

Uiteindelijk heeft Jesse met Kyle Rhea het reserve CAC en reserve CACIB in de wacht gesleept. Keurmeester was mrs Anne Sume.
 

Op zondag 11 november organiseerde K.C. Gorinchem haar jaarlijkse clubmatch in Leerdam. De aanwezige Cairn Terriers werden gekeurd door mevrouw N. Horsten-Ceustermans. Zij koos Splinterhill’s Dutch Gold tot beste Cairn.
 

Zijn dochter Splinterhill’s Jingle Bells was beste teef.

 


Splinterhill’s Practical Magic van Eliza Verhoef was eerste in de jeugdklas teven. Een andere dochter van Dutch, Xhosa van Rob Quartel, werd reserve beste teef. Tot slot werd Dutch tweede in de Terriergroep.

 

Op de tentoonstelling in Nieuwegein op 21 oktober heeft Splinterhill’s Jingle Bells het reserve CACIB gewonnen.
Keurmeester was Mevr. L. Erhardt

Op de rasspeciale van de Belgische Cairn Terrier Club op 14 oktober keurde de Deense rasspecialiste Mette Sorum van de Zalazar kennels.

 

Samen met Jesse en 5 Cairn Terriers ben ik daarheen gegaan. Als eerste kwam Splinterhill’s Dutch Gold in de fokkersklas reuen in actie. Dutch won zijn klas met 1 Uitmuntend, maar vond dat Dutch naar haar smaak te veel haar had. Daarom ter plekke tussen de bedrijven door Dutch geplukt en zoals zo vaak was mijn gedachte: dat had ik eerder moeten doen. In de eindkeuring leverde Dutch zijn jeugdige coupe hem het reserve CAC op, niet gek op zijn leeftijd!
 

Foto: Eric Seegers


 

Na de lunchpauze volgde de tevenklassen elkaar snel op: Splinterhill’s Zest for Life werd 3 Uitmuntend in de fokkersklas.
Splinterhill’s Kyle Rhea
4 Uitmuntend in de openklas.
Splinterhill’s Jingle Bells
won de kampioensklas met 1 Uitmuntend.
 

Foto: Eric Seegers


En de jeugdige veteraan Ol’Kyarnrowen’s Kind of Magic werd derde met Uitmuntend in de veteranenklas. Een gezellige dag weer, tot volgend jaar!

 

Op de tentoonstelling in Maastricht op 29 september keurde de Engelse rasspecialiste mrs S. Berrecloth. Op de valreep had ik besloten om toch maar Kenzi en Jingle in te schrijven met de volgende resultaten. Splinterhill's Kyle Rhea won met 1 Uitmuntend de openklas, haar grote vriendin Splinterhill's Jingle Bells volgde haar voorbeeld en werd 1 Uitmuntend in de Kampioensklas. In de eindkeuring voor beste teef stonden de vriendinnen naast elkaar en Gea showde Kenzi naar het reserve CAC en reserve CACIB.

 

Gibraltar, 22 en 23 september: met Splinterhill’s Dutch Gold en Splinterhill’s Jingle Bells reden we de 2400 kilometer naar Gibraltar. Een enorme reis, waar zowel wij als de honden van hebben genoten. De resultaten waren alle de moeite waard. De eerste dag keurde de Amerikaanse mrs Sweigart. Zij koos Splinterhill’s Dutch Gold tot beste reu, gaf hem het GCC en CACIB, maar beste van het ras met GCC en CACIB werd zijn dochter Splinterhill’s Jingle Bells.

 

De tweede showdag keurde mr Peter Green, eveneens uit Amerika, de Cairns. Hij kwam tot dezelfde beslissing als zijn collega een dag eerder. GCC en CACIB voor zowel Splinterhill’s Dutch Gold als Splinterhill’s Jingle Bells met Jingle als Beste Cairn.

 

 

Met het behalen van het GCC op zaterdag werden zowel Dutch als Jingle Kampioen van Gibraltar en kwalificeerden zij zich voor de Crufts van 2013. Normaal gesproken zijn er twee GCC’s nodig voor de titel van Gibraltar, maar omdat 2012 het Jubilee jaar van Queen Elizabeth is was dit jaar eenmalig maar 1 GCC nodig voor de titel. Voor Jingle en Dutch maakte het niet uit, ze wonnen immers op zondag ook het tweede GCC. Het CACIB op zaterdag voor Jingle was haar elfde CACIB, hiermee kon haar definitieve titel Internationaal Kampioen worden aangevraagd.

Een bijzondere show

 

Op 2 september werd de CACIB show in Luxemburg georganiseerd. Dit keer ben ik gezellig met Jesse het hele eind daar naartoe gereden met 4 Cairns, een handvol. De 30 ingeschreven Cairn Terriers werden gekeurd door mrs. S. Pagani uit Italië. Grand old lady Ol’Kyarnrowen’s Kind of Magic won de veteranenklas en werd daarmee Luxemburgs Veteranenkampioen. In de erering liep ze dansend, springend en (natuurlijk) blaffend haar rondje en werd geselecteerd bij de beste zes veteranen van de show, maar helaas net niet geplaatst. In de openklas liep Splinterhill’s Kyle Rhea de sterren van de hemel, ze kwispelde vriendelijk naar de keurmeester op de tafel en gaf haar ook nog een paar likjes. Het leverde Kenzi een Excellent 1 op met CACL. Hiermee is Kenzi nu Luxemburgs Kampioen. Splinterhill’s Jingle Bells werd tweede in de kampioensklas met reserve CACL. In de eindkeuring van de teven werd Jingle voorgebracht door Anne-Mie Vlieghe en zij showde Jingle naar het reserve CACIB. Na afloop heeft Kenzi natuurlijk getrakteerd op lekkere frietjes om haar titel te vieren. Dank aan Anne-Mie, Jesse, John en Diana voor hun hulp, alleen zou het me niet gelukt zijn!

 

Op de City of Birmingham Championship Show in de UK op 1 september heeft de reu Uniquecottage Jumbuck, zoon van Splinterhill’s Zip in Gold at Uniquecottage en de vader van het huidige nest van Lot het reserve CC behaald. Keurmeester was Graham Peers. Felicitaties aan Ruth!

 

Splinterhill’s Jingle Bells won op de show in Mechelen op 19 augustus het reserve CAC en reserve CACIB onder keurmeester Harto Stockmari uit Finland.

Een week later op de grote hondententoonstelling in Ahoy , op 25 augustus, in Rotterdam onder de Duitse keurmeester Walter Jungblut won Jingle Bells eerst de kampioensklas teven en kreeg daarna het CAC en CACIB. Haar overgrootmoeder Ol’Kyarnrowen’s Kind of Magic won de veteranenklas en daarmee haar tweede veteranen CAC.

 

De Nederlandse Cairn Terrier Club organiseerde op 26 augustus in Delft haar jaarlijkse jongehonden- en veteranendag. Een flink aantal Splinterhill Cairns was aanwezig. Binnenkort meer over deze dag onder het kopje actueel. De belangrijkste plaatsingen van onze honden alvast: beste puppy reu Splinterhill’s Piece of Cake van Ingrid Volke, beste puppy teef Splinterhill’s Olympic Dream (mede eigenaar Adee Schoon). Olympic Dream werd beste pup.
De veteranen teven waren ruim vertegenwoordigd. Winnares in de jongste categorie tussen 8 en 10 jaar werd Ol’Kyarnrowen’s Kind of Magic, in de tussengroep tussen 10 en 12 jaar was Quoymeasson’s Lest Best de winnaar, terwijl haar moeder Quoymeasson’s Quicksilver de beste werd bij de teven ouder dan 12 jaar. Keurmeester Joke Bode koos Ol’Kyarnrowen’s Kind of Magic tot beste veteraan. Grappig detail: tijdens hetzelfde evenement 8 jaar geleden onder dezelfde keurmeester werd Gimmick beste jonge hond!
 

Zaterdag 21 juli zijn we naar de CACIB-show in Luik geweest. Gezellig gepraat met de daar aanwezige Deense collega’s fokkers Niels en Anne-Mette Borg Osterlin, die maar liefst drie Cairns hadden ingeschreven. Splinterhill’s Jingle Bells behaalde onder de Italiaanse keurmeester de heer F. Asnaghi het CAC en CACIB.

Op de clubmatch in Wijdewormer (K.C. Zaanstreek en IJmond) op 15 juli hebben wij een gezellige dag gehad. Na afloop van de keuringen hebben we het nieuwe huis van de baasjes van Yoris bewonderd en daar heerlijk gegeten, echt een dagje uit! Beste reu en beste van het ras werd Splinterhill’s Dutch Gold.

Bij de teven was het Ol’Kyarnrowen’s Devil Wears Prada, die, in de eindkeuring van de teven geshowd door Marianne, Jingle Bells, Kyle Rhea en haar overgrootmoeder Kind of Magic versloeg.

Tot mijn grote verrassing is de keuring van Dutch en Devil prachtig vastgelegd door de Honden Fotograaf Maud Velders. Dank je wel, Maud, juist die onverwachte dingen maken me zo blij!

Dutch won een prachtige originele Dutch Wooden Shoe oftewel een Zaanse klomp.

 

 

Op 1 juni waren we met vijf Cairn Terriers aanwezig op de Terriershow in Dorsten. Kamp. Splinterhill’s Dutch Gold was 1 Uitmuntend in de Kampioensklas met VDH Anwartschaft en reserve CAC. Het Veteranen CAC en VDH Veteranen Anwartschaft werd gewonnen door Ol’Kyarnrowen’s Kind of Magic, zij was tevens beste veteraan. Onze kleine Ol’Kyarnrowen’s Devil Wears Prada werd tweede in de jeugdklas met reserve Jeugd CAC en reserve Jeugd VDH Anwartschaft. In de kampioensklas won teefje Kamp. Splinterhill’s Imp of Mischief het reserve CAC en het VDH Anwartschaft. Tot slot in de openklas teven kwam Splinterhill’s Jingle Bells aan de beurt. Zij kreeg 2 Uitmuntend met het reserve VDH Anwartschaft. Keurmeester was Elly Weijenborg-Weggemans.

 

Foto's Meta Meulenbelt

 

 

Een groot aantal Cairn Terriers was aanwezig op de clubmatch van K.C. Rotterdam op 17 juni, waar Theo van der Horst het ras keurde.
Beste reu en beste van het ras werd Kamp. Splinterhill’s Dutch Gold. Dutch werd uiteindelijk tweede in de Terriergroep. Eigenwijs als hij is vertikte hij het om op het gras in de erering fatsoenlijk te lopen.

Zijn dochter Splinterhill’s Kyle Rhea versloeg dit keer haar grote vriendin Jingle Bells in de openklas en werd beste teef.

Ol’Kyarnrowen’s Kind of Magic werd reserve beste veteraan van de show

De jongste Cairn Splinterhill’s Olympic Dream eindigde in de strijd om de beste baby van de show op de derde plaats.Foto's: Ger Dekker

Het weekend van 8 en 9 juni was weer eens een druk maar heel gezellig hondenweekend. We begonnen op zaterdag 8 juni op de CAC/CACIB show in Hulten. Op deze show van K.C. de Baronie keurde Elly Weijenborg-Weggemans de 30 ingeschreven Cairn Terriers. Kampioen Splinterhill’s Dutch Gold stapte zelfverzekerd de kampioensklas in en werd daar 1 Uitmuntend. Daarna won hij het CAC en CACIB en werd beste van het ras. Zijn oma Ol’Kyarnrowen’s Kind of Magic was voor de eerste keer ingeschreven in de veteranenklas en won gelijk haar eerste veteranen CAC. Splinterhill’s Olympic Dream werd beste baby van het ras. Splinterhill’s Jingle Bells werd 3 Uitmuntend in de openklas en Kamp. Splinterhill’s Imp of Mischief kreeg 1 Uitmuntend in de kampioensklas.

 

 

De volgende dag stond de CAC show in Lommel op het programma. De Cairns werden aldaar gekeurd door een Portugese keurmeester. Splinterhill’s Kyle Rhea mocht voor de eerste keer na haar nest weer mee. Nog erg kort in vacht behaalde ze 4 Uitmuntend in de openklas. Kenzi’s grote vriendin Splinterhill’s Jingle Bells won de openklas en tevens het reserve CAC. Jarige Lenny trakteerde als afsluiting van een gezellige show op heerlijke vlaamse frieten!

 

 

Op zondag 27 mei was in Saarbrücken een CACIB tentoonstelling. Samen met Liesbeth en haar Timo vertrokken we op zaterdag richting Saarbrücken. ’s Avonds op een terrasje genoten van een heerlijke vier-kazen pizza en na een nachtje in een hotel bij de Frans-Duitse grens togen we uitgerust op zondag al vroeg naar de Messe Hallen in Saarbrücken. De Cairns werden gekeurd door Joke Bode-van de Meeberg. Splinterhill’s Dutch Gold kreeg 1 Uitmuntend met CAC, VDH Anwartschaft, CACIB en de titel Saarland Sieger 2012. Timothy von Lochnagar won de openklas en eindigde uiteindelijk vlak achter Dutch, Hij won het reserve CAC, het VDH Anwartschaft en het reserve CACIB. Omdat Dutch al Internationaal Kampioen is schuift het volle CACIB door naar Timo. Liesbeth showde Splinterhill’s Jingle Bells en won met haar het CAC, VDH Anwartschaft en het CACIB. Ook Jingle kreeg de titel Saarland Sieger 2012. Splinterhill’s Imp of Mischief werd tweede in de kampioensklas en won daarmee het reserve VDH Anwartschaft. Beste van het ras werd Dutch. De Terriergroep werd later op de middag gekeurd door de Duitse keurmeester Hassi Assenmacher-Feyel en zij selecteerde Dutch ook nog eens bij de beste zeven Terriers van de show. Alweer een geweldige dag!


 

 

Op de clubmatch van K.C. de Hoeksche Waard op 5 mei waren een aantal van onze Cairns aanwezig. Beste reu en BOB werd Splinterhill’s Dutch Gold, BOS zijn dochter Splinterhill’s Jingle Bells. De jongste Cairn, Splinterhill’s Olympic Dream, zette frank en vrij haar eerste stapjes op het showpad, 4 maanden en 3 dagen oud werd ze gekozen tot 5de baby van de clubmatch. De oude dame Quoymeasson’s Lest Best werd op een-na-beste veteraan van de show. Dutch liet zich in de Terriergroep van zijn beste zijde zien en werd Beste Terrier. Keurmeester was de heer Frits Matzen.
Dank aan Jesse en Jenneke Romeijn, zonder hun hulp was het me nooit gelukt! Overigens was het Jenneke die Dutch showde toen hij beste van het ras werd!

 

 

 

Zadar, zon, zee, vakantie en 3 nieuwe Kroatische Kampioenen! Dat is in een notendop ons weekje Kroatië! Op de eerste show, op 28 april, werden de Cairns gekeurd door de Kroatische Mirjana Kestic Arbanas. Zij koos Splinterhill’s Dutch Gold tot beste van het ras, nadat ze hem eerst het CAC-HR en CACIB had gegeven. Met dit CAC-HR voldoet Dutch aan de eisen voor het definitieve Kroatische Kampioenschap. Bij de teven was het Splinterhill’s Jingle Bells die het CAC-HR en CACIB kreeg. Ook voor Jingle betekende het winnen van dit CAC-HR dat de titel Kroatisch Kampioen kon worden aangevraagd. Tot slot won Splinterhill’s Imp of Mischief vanuit de kampioensklas het CAC-HR en zij kreeg het reserve CACIB. Dutch werd aan het eind van de dag door de Kroatische keurmeester geselecteerd tot de 6 beste Terriers van de dag.

De volgende dag was het Petru Muntean uit Roemenië die de Terriers keurde. Zijn Cairn keuring was een replica van de keuring de dag ervoor. Dutch weer beste van het ras, weer geselecteerd bij de beste 6 Terriers. Ook de keuring van de teven was gelijk: Jingle beste teef en Lot reserve beste teef.

Maandag 30 april was het de Rus Revaz Khomasuridze die de Terriers keurde in Zadar. Nadat Dutch het CAC-HR en het CACIB had gewonnen was het de beurt aan de teven. Dit keer won Splinterhill’s Imp of Mischief het CACIB en de blonde Splinterhill’s Jingle Bells het reserve CACIB, beide dames kregen het CAC-HR.

De laatste showdag, 1 mei, was het weer een Kroatische keurmeester. Oorspronkelijk zouden de Cairns gekeurd worden door de Belgische Monique van Brempt, maar door een te groot aantal ingeschreven honden werd de keuring van Cairns en Jacks overgenomen door Srecko Kukic uit Kroatië. Splinterhill’s Dutch Gold won ook de laatste dag het CAC-HR en CACIB. Voor Splinterhill’s Imp of Mischief was het een spannende dag, want als zij ook deze dag het CAC-HR won zou zij de Kroatische Kampioenstitel toe mogen voegen aan haar naam. En gelukkig lukte dat. Zowel Jingle Bells als Imp of Mischief wonnen het CAC-HR met voor Jingle het CACIB en voor Lot het reserve CACIB. Aan het eind van de dag mocht Dutch nog een keer de Terriergroep in en ook Monique van Brempt selecteerde Dutch bij de beste 6 Terriers.

Met drie Kroatische Kampioenen en veel ervaringen in dit handler-land rijker en vier prachtige door Dutch gewonnen rozetten begonnen we de volgende dag aan de 1600 kilometer terug naar huis. Het was absoluut de moeite waard!!

Dutch

Jingle

Zondag 22 april vond de tentoonstelling in Goes plaats, de Cairn Terriers werden daar gekeurd door Joke Bode.
Kamp. Splinterhill’s Dutch Gold
won met 1 Uitmuntend de kampioensklas en kreeg daarna het reserve CAC en reserve CACIB.
Ook Kamp. Splinterhill’s Imp of Mischief behaalde 1 Uitmuntend in de kampioensklas en zij kreeg het CAC en CACIB toegekend. Voor Splinterhill’s Jingle Bells was er een 2U in de openklas, Splinterhill’s Zip in Gold (at Uniquecottage) werd 4U in de openklas en de duivel, Ol’Kyarnrowen’s Devil Wears Prada, werd 3U in de jeugdklas geplaatst.

 

Foto's: Ed Slappenbelt

 


 

Op 9 april organiseerde de Luxemburgse Terrier Club haar jaarlijkse Terriershow in Luxemburg-stad. De aanwezige Cairn Terriers werden gekeurd door Gitty Schwab.

Kamp. Splinterhill’s Dutch Gold en Kamp. Splinterhill’s Imp of Mischief behaalden beide het CACL. Splinterhill’s Jingle Bells won het reserve CACL.
 

Op 31 maart werd de tentoonstelling in Luxemburg gehouden. Keurmeester voor de Cairns was mr Nemanja Jovanovic uit Servie.

Ch. Splinterhill’s Imp of Mischief won in zeer internationaal gezelschap de kampioensklas, kreeg het CACL en werd hiermee definitief Luxemburgs Kampioen. Later won ze ook het CACIB en werd beste teef. Hiermee kwalificeerde Lot zich voor de vierde keer voor de Crufts, dit keer voor Crufts 2013.

 

 

Op 17 maart werd de CACIB tentoonstelling in Leiden gehouden. Wim Wellens keurde de aanwezige Cairn Terriers.

Toevallig was ik deze dag jarig en heb mijn verjaardag met Cairn exposanten gevierd. Diverse taarten waren aanwezig en ik heb heel veel leuke en lekkere cadeautjes gekregen. Iedereen nogmaals heel erg bedankt, ik heb het heel erg leuk gevonden!
Kamp. Splinterhill’s Dutch Gold won de kampioensklas bij de reuen en kreeg het reserve CACIB, zijn dochter Splinterhill’s Jingle Bells werd tweede geplaatst in de openklas en wilde niet achter blijven bij haar vader: ook zij won het reserve CACIB.
 

Op de show in Groningen op 3 maart werden de 33 ingeschreven Cairns gekeurd door de heer A. Krasilnikof uit Denemarken.
Ghita Jensen had aangeboden om Zippy te showen, maar ze kreeg geen enkele “connection” met Zip. Daarom besloot ze om Splinterhill’s Jingle Bells onder haar hoede te nemen. Die connection met Jingle was er wel en hoe! Ze liep de sterren van de hemel. Jingle Bells won de Openklas teven en kreeg daarna het reserve CAC en het volle CACIB.

 

Kamp. Splinterhill’s Imp of Mischief is op 28 januari naar de tentoonstelling in Mouscron geweest. Na enige vertraging waren Liesbeth en ik toch nog keurig op tijd in de hal aanwezig, waar al op ons werd gewacht. Lot heeft haar best gedaan en won eerst de kampioensklas, daarna het CAC en CACIB en eindigde met het winnen van Beste van het Ras. Keurmeester was de bekende Ronnie Irving uit het Verenigd Koninkrijk. Natuurlijk weer veel puppyspeelgoed gekocht, frietjes gegeten, veel gepraat en gelachen en na afloop door Edward getrakteerd op een heerlijke witlofschotel met ham, kaas en aardappelpuree uit de oven. Liesbeth en Edward, bedankt!
foto’s: Ed Slappendel

Op 7 januari mocht Splinterhill’s Imp of Mischief als enige van de Splinterhill-clan mee naar de tentoonstelling in Hoogstraten. De Cairns werden daar gekeurd door Boris Chapiro uit Frankrijk. Lot won het CAC en CACIB en daarmee is ze naast Nederlands en Internationaal Kampioen nu ook Belgisch Kampioen. Omdat de Cairns gelijk om 10 uur aan de beurt waren hebben we verder een hele drukke en gezellige dag gehad, boodschappen doen, knuffeltjes voor de pasgeboren pups van Gimmick kopen, frietjes eten, ijsje om het kampioenschap van Lot te vieren en dan ook nog eens als hulpje van een Westie-fokker het reserve CAC en reserve CACIB behalen met een Westie. Een bijzondere dag!

 
foto: Ron Baltus

Wijchen op 10 december was de laatste Nederlandse show van het jaar. De heer R. Ritz uit Duitsland keurde de 30 ingeschreven Cairn Terriers. Splinterhill’s Jingle Bells kreeg een Uitmuntend, Splinterhill’s Kyle Rhea werd 3 Uitmuntend en gaat zich nu voorbereiden op haar komende moederschap en Kamp. Splinterhill’s Imp of Mischief won de kampioensklas met 1 UItmuntend en kreeg daarna het reserve CAC en reserve CACIB.

 

Een van de hoogtepunten elk jaar is de Winnershow in Amsterdam. Dit jaar een Winner met voor ons heel bijzondere hoogtepunten! Mr. Guy Jenny uit Frankrij keurde de Cairns. Kamp. Splinterhill’s Dutch Gold werd 2 Uitmuntend in de Kampioensklas, Ol’Kyarnrowen’s Devil Wears Prada 2 Veelbelovend in de Puppyklas, Splinterhill’s Jingle Bells 3 Uitmuntend in de Tussenklas en Splinterhill’s Kyle Rhea 2 Uitmuntend in de Openklas. Kamp. Splinterhill’s Imp of Mischief deed fantastisch haar best. Zij won het CAC en CACIB, werd Winster 2011 en kwalificeerde zich voor de Crufts. Met het behalen van dit CACIB is Lot nu ook Internationaal Kampioen. In de Veteranenklas won Quoymesasson’s Lest Best het Veteranen CAC en werd Veteranenwinster 2011 en beste veteraan van het ras. Zowel Lot als Eevee wonnen prachtige bekers, beschikbaar gesteld door de Nederlandse Cairn Terrier Club in het kader van het 60-jarig jubileum en elk een roze-witte rozet van de Winner/Eukanuba. Heel hartelijk bedankt!!!!

 

 

Op de clubmatch van K.C. Gorinchem in Groot-Ammers op 20 november keurde mevrouw E. Weijenborg-Weggemans de 7 ingeschreven Cairn Terriers. Zij maakte Kamp. Splinterhill’s Imp of Mischief beste teef en Kamp. Splinterhill’s Dutch Gold beste reu. Dutch werd beste van het ras. Het aantal ingeschreven Terriers op deze clubmatch was enorm: ruim 50 Terriers werden gekeurd. In de Terriergroep werd Dutch tweede na een hele mooie gladhaar Fox Terrier.

 

Op de CACIB show in Luxemburg op 6 november hebben de twee blonde dametjes het prima gedaan. Als eerste won Splinterhill´s Kyle Rhea vanuit de tussenklas het CACL. Daarna was het de beurt aan Splinterhill´s Jingle Bells in de openklas. Jingle won de grote openklas en behaalde daarmee eveneens het CACL. In de line up stonden de grote vriendinnen naast elkaar, maar het was Splinterhill´s Jingle Bells die het CACIB won. Daarna won Jingle ook nog van de Zwitserse jeugdteef en was dus ook beste teef. Keurmeester was de heer Norman Deschuymere uit België. De dames namen hele grote bekers mee naar huis!

Splinterhill´s Jingle Bells Splinterhill´s Kyle Rhea
 

 

 

 

 

Kenzi en Jingle hebben hun beste beentje voorgezet op de show in Leuven op 29 oktober. Frau Doppelreiter uit Oostenrijk kende het CAC enn CACIB toe aan Splinterhill's Kyle Rhea, terwijl haar grote vriendin Splinterhill's Jingle Bells het reserve CAC en reserve CACIB mee naar huis mocht nemen.
 

Op 9 oktober keurde de Ierse mrs Kealy de Cairn Terriers in Charleroi. Ze koos Splinterhill’s Cover Girl van Koen en Jolanda Vergoossen tot kampioen teef en Splinterhill’s Kyle Rhea won het reserve CAC.

 


 

Dit weekend was het Zwolle, 2 oktober, met mr. Manton uit Ierland als keurmeester. Zowel Splinterhill’s Jingle Bells als Kamp. Splinterhill’s Imp of Mischief wonnen hun klas met 1 Uitmuntend.
Ol’Kyarnrowen’s Devil Wears Prada
, voor het eerst in de puppyklas net 6 maanden oud, kreeg 1 VB en werd beste pup van het ras. Zonder concurrentie had ze het natuurlijk niet moeilijk. Maar: dat veranderde in de erering. Daar had Devil juist heel veel concurrentie, zo’n 40 beste pups van hun ras maakten hun opwachting. Onze verwachtingen waren niet hoog gespannen, zoveel jonge honden en dan een donkere Devil op een donkerbruine vloer ……. Maar Devil dacht daar zelf anders over, onder felle belichting in een bloedhete erering stapte Devil zelfbewust haar rondje en zo werd Devil door de Ierse keurmeester mrs Rainey eerst geselecteerd bij de beste 15 pups en vervolgens kwam ze op een geweldige vierde plaats terecht.

 

De Engelse rasspecialiste Susan Weinberger keurde op de show in het MECC in Maastricht op 25 september de Cairns. Het flinke aantal van 37 Cairns was ingeschreven.
Ol’Kyarnrowen’s Devil Wears Prada
werd beste baby van het ras.
De tussenklas bij de teven werd gewonnen met 1 Uitmuntend door Splinterhill’s Jingle Bells.
Ons gelukslot liet zich weer eens van haar beste zijde zien: Kamp. Splinterhill’s Imp of Mischief won eerst met 1 Uitmuntend de kampioensklas en zette daarna het CAC en CACIB op haar naam.

 

 

Foto's: Eric Seegers


Kroatië, zon, prachtige shows, lekker buiten, een fantastisch weekend!

Op vrijdagavond 16 september werd op het terrein van de plaatselijke sportclub in Vukovar (tegen de grens met Servië) een CAC show gehouden. Peter Harsanyi uit Hongarije keurde de Cairns. Hij verkoos Kamp. Splinterhill’s Dutch Gold tot beste Cairn en hij won het CAC-HR. Ook voor zijn dochter Splinterhill’s Jingle Bells was er het CAC-HR. Baby Ol’Kyarnrowen’s Devil Wears Prada werd met 1 Veelbelovend beste Cairn baby en later in de erering werd ze eerst geselecteerd bij de beste 8 baby’s van de show en vervolgens werd ze op een na beste baby van de hele show.

 

De show in Osijek op zaterdag 17 september en zondag 18 september werden gehouden in het Copa Cabana aan de rivier de Drava, helemaal een belevenis: aan de rivier met strand, tussen de zwembaden werd een grote show georganiseerd. Op zaterdag was het Zsuzsanna Petik uit Hongarije die de Cairns beoordeelde. Zij gaf zowel aan Kamp. Splinterhill’s Dutch Gold als Splinterhill’s Jingle Bells het CAC-HR en CACIB. Ook nu werd Dutch weer beste van het ras.
Ol’Kyarnrowen’s Devil Wears Prada
was weer beste Cairn baby. Aan het eind van de dag werd Dutch nog geselecteerd in de Terriergroep bij de beste zes.

Foto: Jiri Sedlak

Zondag 18 september werden de Cairns gekeurd door de Servische Milan Jovanovic. Kamp. Splinterhill’s Dutch Gold won nogmaals het CAC-HR en het CACIB. Splinterhill’s Jingle Bells won het CAC-HR, maar moest dit keer voor het CACIB haar meerdere erkennen in een Slowaakse teef, voor Jingle was er wel het reserve CACIB. Aan het eind van de dag mocht Ol’Kyarnrowen’s Devil Wears Prada nog een keertje optreden in de baby-eindkeuring. Met 35 graden en in de volle zon liep ze als een paradepaardje de erering door met als fantastisch resultaat: beste baby van de show! Een heel bijzonder eind van een heel bijzonder weekend. Kroatië, bedankt!!!
 

 

Zondag 11 september was het de beurt aan de Belgische Cairn Terrier Vereniging om haar jaarlijkse CAC show te organiseren. De rasspecialiste Sassa Stenroos uit Finland was uitgenodigd om de 67 ingeschreven Cairns te beoordelen. Tot beste van het ras werd gekozen Kamp. Splinterhill’s Dutch Gold.

Zijn dochter Splinterhill’s Kyle Rhea won het reserve CAC. Ol’Kyarnrowen’s Devil Wears Prada werd beste baby van de show. Ook onze andere Cairns deden het prima. Zo won Splinterhill’s Jingle Bells met 1 Uitmuntend de fokkersklas, Ol’Kyarnrowen’s Kind of Magic liet niet zien dat zij al bijna 8 jaar oud is en showde zich naar een mooie tweede plaats inde grote openklas teven (11 stuks), Kamp. Splinterhill’s Imp of Mischief werd 1 Uitmuntend in de kampioenklas en de oude dames Quoymeasson’s Quicksilver 2 Uitmuntend en Quoymeasson’s Lest Best Uitmuntend in de veteranenklas.Eind augustus, begin september was een belangrijk weekend. Zowel de kampioenschapsclubmatch, als de Eurodogshow als de CAC show in Leeuwarden werden georganiseerd. Met zoveel mooie buitenlandse honden waren onze verwachtingen niet al te hoog.
Op de kampioenschapsclubmatch met als keurmeesters Ruth Parker Tucker en Yvonne Catto werden diverse Cairns van ons geplaatst: Ol’Kyarnrowen’s Devil Wears Prada werd tweede in de babyklas, Kamp. Splinterhill’s Dutch Gold legde beslag op een mooie derde plaats in de Kampioenklas (met maar liefst 12 kampioensreuen!), Quoymeasson’s Quicksilver en Quoymeasson’s Lest Best respectievelijk2 en 3 Uitmuntend in de Veteranenklas  en een tweede plaats in de fokkersklas voor Splinterhill’s Jingle Bells. Het hoogtepunt was voor ons aan het eind van de dag toen eerst Splinterhill’s Dutch Gold & Jingle Bells & Kyle Rhea de fokkerijklas wonnen en daarna Splinterhill’s Dutch Gold met 5 zonen en dochters de nakomelingenklas!

 

 

Op de Eurodogshow onder Sean Delmar won Ol’Kyarnrowen’s Devil Wears Prada de babyklas teven en werd daarna beste Cairn baby.

Verder was er op deze show nog een derde plaats in de openklas voor Splinterhill’s Jingle Bells.

Leeuwarden CAC-show met Ronnie Irving  bracht een tweede plaats in de babyklas voor Ol’Kyarnrowen’’s Devil Wears Prada en vierde plaatsen in resp. de intermediaire klas en de openklas voor Splinterhill’s Kyle Rhea en Jingle Bells.

Op de grote show in Ahoy in Rotterdam op 27 augustus werden de Cairns gekeurd door de heer Haro Haro uit Spanje. Het was het eerste echte optreden voor Ol’Kyarnrowen’s Devil Wears Prada. De keurmeester was zeer kort over Devil in zijn mondelinge commentaar:” very young, very pretty, very naughty”…… zeer juist omschreven. Devil werd met 1 Veelbelovend beste baby en werd aan het eind van de dag achtste geplaatst in de eindkeuring van de baby’s.

Splinterhill’s Jingle Bells behaalde 3 Uitmuntend in de grote tussenklas en Kamp. Splinterhill’s Imp of Mischief was weer eens super ondeugend, hetgeen de keurmeester ertoe bracht om op haar verslag te schrijven” real Terrier spirit” en kwam in de kampioensklas met 2 uitmuntend uit de ring.

Ook mocht ik de teef Redbad’s Imkje van Klaske de Jong en Karolien Seijkens (dochter van Kamp. Splinterhill’s Dutch Gold) showen. Zij behaalde in Rotterdam haar eerste jeugd CAC en werd ook nog eens Reserve Kampioen bij de teven!

 

Op 21 augustus gingen de Cairns naar de clubmatch van K.V. Voorne-Putten in Spijkenisse. De rasgroep Terriers werd door mevrouw Zwaartman gekeurd.

Het was het eerste optreden van Ol’Kyarnrowen’s Devil Wears Prada en ze deed het uitstekend. Als een volleerde showhond paradeerde ze door de ring. Ze kreeg een prachtig rapport van de keurmeester en werd beste baby.
Kamp. Splinterhill’s Dutch Gold
werd gekozen tot beste reu en beste van het ras. Dutch werd tevens tweede in de Terriergroep.
De strijd om beste teef werd spannend en ging tussen Kamp. Splinterhill’s Imp of Mischief en de 11,5 jaar oude veteraan Quoymeasson’s Quicksilver. De oude dame showde en liep weer net zo als toen ze vanuit de veteranenklas op een CACIB-show het reserve CAC won en daarmee versloeg ze de 9 jaar jongere Lot! In de eindkeuring van de veteranen bereikte Mazzel een mooie tweede plaats!

Sintra was een groot succes voor Kamp. Splinterhill’s Dutch Gold. Op vrijdagmiddag 29 juli werd door de Portugese Terrier Club de belangrijke Monografica georganiseerd. Onder keurmeester Sonia Pagani uit Italië won Dutch het CAC-QC en werd Beste van het Ras.
 

 

De volgende dag, op de CAC show in Sintra werden de Cairns gekeurd door Rui Oliveira uit Portugal, ook nu won Dutch het CAC en werd Beste van het Ras.
Tot slot werd in Sintra op 31 juli een Internationale show georganiseerd. Allround keurmeester Avi Marshak uit Israël verving de zieke Portugese keurmeester en ook hij koos Dutch tot Beste Cairn met CAC en CACIB. Dutch is hiermee nu ook Portugees Kampioen geworden.
Na de dekking in de duinen van Cascais had Kamp. Splinterhill’s Zest for Life geen zin meer in het showgebeuren, op een aantal momenten ging mevrouw zelfs languit in het gras in de ring liggen, ze had alleen belangstelling voor eten en slapen: haar resultaten in Sintra waren daarom –terecht- veel minder dan in Lissabon: 2U, 3U en op de laatste show reserve CAC en reserve CACIB.
Al met al kijken we terug op een super verblijf in Portugal met twee Internationale en een Portugese Kampioen rijker!

 

 

De CACIB show in Lissabon, Portugal, op 17 juli werd een herhaling van de resultaten van de Lisboa Winner, zowel Kamp. Splinterhill’s Dutch Gold als Kamp. Splinterhill’s Zest for Life hebben het CAC, CAC-QC en CACIB behaald. Zest for Life werd weer beste van het ras. Keurmeester was dit keer de Amerikaanse  keurmeester Peter Green. Gail is nu ook Internationaal Kampioen.

Hiermee was de dag nog niet afgelopen. De Deense Ghita Jensen heeft Gail voor ons geshowd in de Terriergroep. Zij bleken een perfect team te zijn en showden zich samen naar de selectie van 8 beste Terriers. Uiteindelijk werd Gail derde in de Terriergroep. Hartelijk dank aan Githa, samen met Gail maakte je dat deze dag voor ons een gouden randje kreeg!

 

 

 

 

Op de Lisboa Winner in Lissabon, Portugal, op 16 juli hebben zowel Kamp. Splinterhill’s Dutch Gold als Kamp. Splinterhill’s Zest for Life het CAC en CACIB behaald. Zij hebben zich daardoor gekwalificeerd voor Crufts 2012.
Zest for Life
werd beste van het ras en heeft daarmee de title Lisboa Winner 2011 gewonnen. Dutch is nu ook Internationaal Kampioen.
Keurmeester was de Italiaanse keurmeester Paolo Dondina.

 

Op de tentoonstelling in Echt op 2 juli heeft Splinterhill’s Jingle Bells met 1 Uitmuntend de tussenklas gewonnen, Kamp. Splinterhill’s Imp of Mischief werd 2 Uitmuntend in de Openklas. Keurmeester was Mieke Jansen.

Na afloop werd met een lekker ijsje bij Mac Donald’s Echt de definitieve Jeugdkampioenstitel van Pippin, Ol’Kyarnrowen’s Next Top Model, van Gea gevierd. Devil mocht mee en was zeer tevreden over de nieuwe McFlurry Cornetto Bosvruchten!

 

 

 

Op zondag 26 juni waren de weergoden ons wel gunstig gestemd. De clubmatch van de Utrechtse Rashonden Vereniging werd met veel zon overgoten. Voor ons werd het een bijzondere dag! De veteraan dame Quoymeasson's Lest Best werd beste veteraan van de show. Kamp. Splinterhill's Dutch Gold was beste reu. Bij de beslissing voor de beste van het ras werd Dutch verslagen door zijn jongere halfzus Kamp. Splinterhill's Imp of Mischief. In de Terriergroep werd ons gelukslotje eerste geplaatst. Ondanks de warmte bleef Lot showen en in de eindkeuring werd zij uiteindelijk aangewezen tot beste hond van de show. Geweldig!! Keurmeester was Joke Bode.

 

Op een regenachtige dag werd op 19 juni in Nijmegen de jongehonden- en veteranendag van de Nederlandse Cairn Terrier Club gehouden. Zowel Quoymeasson’s Lest Best als Quoymeasson’s Quicksilver wonnen hun veteranenklassen.

Bij de nakomelingenkeuringen wonnen Kamp. Splinterhill’s Dutch Gold en Splinterhill’s Jingle Bells. Tweede van de elf deelnemers waren Quoymeasson’s Lest Best en Kamp. Splinterhill’s Dutch Gold met hun dochter Splinterhill’s Kyle Rhea. Meer foto’s vindt u onder “actueel”.


Foto's Eric Seegers

 

 

Ook op de tentoonstelling in Arnhem op 13 juni won Kamp. Splinterhill's Imp of Mischief het reserve CAC en reserve CACIB. Splinterhill's Kyle Rhea werd als vierde met Uitmuntend geplaatst in de jeugdklas en Splinterhill's Jingle Bells werd 2 Uitmuntend in de tussenklas. Keurmeester was Joke Bode.

Na afloop van de keuringen trakteerde Lot de aanwezige exposanten op een chocolade lolly om haar definitieve Nederlandse Kampioenstitel (twee weken eerder behaald) te vieren.
Deze kunstwerkjes zijn weer gemaakt door de Berekuil uit Ouderkerk aan de IJssel, www.deberekuil.nl.

 

 

Op de clubmatch van de K.C. Rotterdam op 2 juni wonnen Splinterhill's Kyle Rhea, Splinterhill's Jingle Bells, Kamp. Splinterhill's Imp of Mischief  en Quoymeasson's Lest Best hun klasse. Beste van het ras werd Kamp. Splinterhill's Imp of Mischief. Zij werd tevens als tweede geplaatst in de Terriergroep. Keurmeester in Rotterdam was Mieke Jansen.

 

 

 

 

Oss 2011 bracht ons weer een nieuwe kampioen!! Keurmeester mr R. Mc Coy uit Ierland plaatste Splinterhill’s Imp of Mischief eerste in de openklas teven en daarna won ze het reserve CAC en het reserve CACIB. Hiermee werd Lot definitief Nederlands Kampioen.

Suus, Splinterhill’s Zus en Zo, is nu de moeder van twee definitieve Nederlandse Kampioenen!

 

 

De Servische keurmeester Goran Gladic keurde de Cairn Terriers op de Belgische show in Wieze op 22 mei.
Deze zeer vriendelijke keurmeester vertelde elke exposant precies wat hij van zijn hond vond en waarom hij plaatste zoals hij plaatste. Een verademing! Kamp. Splinterhill's Dutch Gold won deze dag zijn vierde CAC in België en mag daarom de Belgische Kampioenstitel aan zijn naam toevoegen. Het reserve CAC werd gewonnen door Kamp. Splinterhill's Zest for Life, omdat de teef die het CAC won al Belgisch Kampioen is wordt het reserve CAC opgewaardeerd naar een vol CAC. En daarmee is ook Gail vandaag Belgisch Kampioen geworden. Twee kampioenen voor Splinterhill op één dag!
Kleine Splinterhill's Jingle Bells deed haar best en won de jeugdklas teven en werd beste junior.

 

 

Na afloop van de show zijn we op bezoek geweest bij de baasjes van Ice Age (uit het I-nest, broer van Imp of Mischief). Daar werden wij en de hondjes zeer hartelijk en gastvrij ontvangen. De Cairns hebben zich samen met Ice uitgeleefd in de prachtige tuin (we hopen dat ze de tuin een beetje netjes hebben achtergelaten ..... maar gelukkig zijn ze zo netjes geweest om niet in het zwembad te duiken....) en met champagne zijn de kampioenstitels van Dutch en Gail gevierd. Daarna werden vier (!!) overheerlijke taarten geserveerd, gebakken door de hofleverancier van het Belgisch koningshuis. De één nog lekkerder dan de ander! Al met al een geweldige dag!!!!

 

 

 

In Goes op 14 mei behaalde Splinterhill's Imp of Mischief het reserve CAC en reserve CACIB.
Keurmeester was Wim Wellens.


 

Op zondag 1 mei mocht een aantal van onze Cairn Terriers mee naar de clubmatch van K.C. de Hoeksche Waard in Heinenoord. De Cairns werden gekeurd door Shih-Tzu keurmeester de heer J. Neijenhuis.

Kamp. Splinterhill's Dutch Gold werd beste reu en beste van het ras. Zijn dochter Splinterhill's Kyle Rhea trok bij de teven aan het langste eind. Quoymeasson's Lest Best werd beste veteraan.

In de eindkeuringen was er een derde plaats voor het vader/dochter koppel Dutch en Kenzi. Dutch eindigde als derde in de Terriergroep.
Als extraatje was er een kampioenenparade met heel veel definitieve kampioenen. Deze kampioenenparade werd gekeurd door mevrouw P. Runderkamp en zij plaatste Dutch als tweede in deze parade!!

 

Op de kampioenschapsclubmatch van de NCTC op 10 april werden Splinterhill’s Kyle Rhea, Jingle Bells en Joy to the World eerste in de fokkerijklas. Het oefenen op de trimdag heeft geholpen. Joyce, bedankt voor je hulp en het mogen “lenen” van Joy!
Keurmeesters waren Yvonne van den Bogert en Mieke Jansen.

 

foto: Eric Seegers

 

In Luxemburg werden op 26 maart de Cairn Terriers gekeurd door mr. Michael Forte uit Ierland.

Kamp. Splinterhill's Dutch Gold won het reserve CACL en het reserve CACIB.
De veteraan dame Quoymeasson's Lest Best trad in de voetsporen van haar moeder Quoymeasson's Quicksilver, door nadat ze Nederlands Veteranenkampioen was geworden, ook de Luxemburgse Veteranentitel op haar naam te schrijven

Ons gelukslot, Splinterhill's Imp of Mischief, deed haar naam in Luxemburg weer eens eer aan, stout, ondeugend en dwars showde ze zichzelf naar de eerste plaats in de openklas teven om uiteindelijk met het CACL en het CACIB naar huis te gaan. Lot kwalificeerde zich in Luxemburg voor de Crufts 2012! Voor Lot al het tweede opeenvolgende jaar dat ze een qualification award voor Crufts wint. Misschien een aanwijzing dat Lot zich toch moet gaan voorbereiden op een bezoek aan Birmingham?

 

Onze jongste Cairn, de 14 maanden oude Splinterhill's Kyle Rhea, behaalde op de show in Groningen op 6 maart 1 Uitmuntend in de jeugdklas. Kenzi behaalde hiermee het Jeugd CAC. Tevens won Kenzi het reserve CAC.
Keurmeester was de heer B. Blid von Schedvin uit Zweden.

 

Mr. Benjamin Garcia Sanchez uit Spanje keurde op de tentoonstelling in Hoogstraten op 26 februari de Cairns.
Kamp. Splinterhill’s Dutch Gold
won het CAC en CACIB. Zijn dochter Splinterhill’s Jingle Bells won met 1 Uitmuntend de jeugdklas en werd beste jeugd Cairn.

 

Foto's Ed Slappendel

 

 

Splinterhill’s Dutch Gold behaalde op de show in Moeskroen op 29 januari het reserve CAC en reserve CACIB.
Keurmeester was Michelle Wauters.

 

Op de tentoonstelling in Genk op 15 januari 2011 heeft Kamp. Splinterhill's Dutch Gold het reserve CAC gewonnen. Bij de teven was het Kamp. Splinterhill's Zest for Life die het CAC mee naar huis nam. Zij werd tevens beste van het ras. Keurmeester was de heer P. Krol uit Polen.

 

 

Splinterhill’s Imp of Mischief won op de grote Brussels Dogshow in Brussel op 19 december het (dubbele) CAC en CACIB en de titel Belgian Winner 2010. Lot kwalificeerde zich hiermee voor de Crufts in Birmingham! Tevens kreeg ze een Qualifying Award voor de FCI Centenary World Champion of Champions in Brussel op 12 november 2011. Met deze overwinning in Brussel behaalde Lot in 4 weken tijd drie CAC’s en drie CACIB’s.

Keurmeester in Brussel was mrs A. Cuthbert uit Ierland.

 


Met dank aan Christel Seegers en Annette Eilert

 

 

 


foto’s: Margolia Goud

 

 

Op de laatste Nederlandse show van 2010 op 13 december werden de Cairn Terriers in Wijchen gekeurd door Rony Doedijns.

Splinterhill’s Dutch Gold won het reserve CAC en reserve CACIB.
Zijn dochter Splinterhill’s Kyle Rhea werd 2 Uitmuntend in de jeugdklas.

Lot, Splinterhill’s Imp of Mischief, showde de sterren van de hemel en behaalde zo het CAC en CACIB en werd ook nog eens beste van het ras.

Op 21 november werd de Eurodogshow in Kortrijk georganiseerd.
De Cairn Terriers werden gekeurd door mr. Zsolt Csaba Lokodi uit Roemenië. 
Kamp Splinterhill’s Dutch Gold
won het reserve CAC en reserve CACIB.
Zijn halfzus Splinterhill’s Imp of Mischief wist beslag te leggen op het CAC en CACIB bij de teven en tante Gail (Kamp. Splinterhill’s Zest for Life) kreeg, net als Dutch, het reserve CAC en reserve CACIB.

 

Op de tentoonstelling in Bleiswijk op 7 november heeft Splinterhill’s Dutch Gold het reserve CAC en reserve CACIB gewonnen. Splinterhill’s Imp of Mischief won met 1 Uitmuntend de jongehondenklas.
Keurmeester was mevrouw S. Jernhake.


De  Kampioenschapsclubmatch van de Nederlandse Cairn Terrier Club op 31 oktober was druk!
Splinterhill’s Lily of the Valley
behaalde een 2 Veelbelovend in de babyklas teven. Beste puppyteef was voor de dochter van Dutch, Redbad’s Imkje.


Redbad’s Imkje
foto Ruud Lauritsen.


De jeugdklas dames behaalden alle drie Uitmuntend: Splinterhill’s Joy to the World, Splinterhill’s Jingle Bells en Splinterhill’s Kyle Rhea. De reu Splinterhill’s Dutch Gold werd 2 Uitmuntend in de kampioenklas.
Splinterhill’s Hot Item en Splinterhill’s Cover Girl behaalden beiden Uitmuntend in respectievelijk de Jongehondenklas teven en de Openklas teven.
In de kampioensklas teven behaalde Splinterhill’s Gimmick’s Gadget met haar Franse handler Alix 4 Uitmuntend (merci beaucoup, Alix!!!).
Splinterhill’s Imp of Mischief
won de jongehondenklas teven met 1 Uitmuntend. 
 


Splinterhill’s Imp of Mischief
Foto: Ruud Lauritsen


Quoymeasson’s Lest Best
showde zichzelf naar de eerste plaats in de veteranenklas toe en hiermee is haar Nederlandse Veteranen Kampioenstitel een feit.
De keuringen werden verricht door Alan en Linda Firth uit Groot-Brittannië.


Quoymeasson’s Lest Best
Foto: Ruud Lauritsen

Op de tentoonstelling in Leuven op 30 oktober behaalde Splinterhill’s Dutch Gold het reserve CAC en reserve CACIB

Op de tentoonstelling in Zwolle op 10 oktober behaalde Kamp. Splinterhill's Dutch Gold 2 Uitmuntend in de kampioensklas.
Zijn dochter Splinterhill's Kyle Rhea werd tweede in een grote jeugdklas teven met Uitmuntend, net 9 maanden oud!
Splinterhill's Imp of Mischief
kreeg 1 Uitmuntend in de tussenklas en behaalde het reserve CACIB. De moeder van Kyle Rhea, Quoymeasson's Lest Best won ook in Zwolle de veteranenklas en behaalde zo haar tweede veteranen CAC. Als beste Cairn veteraan mocht ze naar de eindkeuring voor de beste veteranen van de show. Al springend en kwispelend kwam Lest Best de erering binnen en behaalde zo een prachtige vijfde plaats. Raskeurmeester was de heer A.D. Scholten.

 

Op de tentoonstelling in Maastricht op 25 september behaalde Quoymeasson's Lest Best onder keurmeester de heer J. Schepers haar eerste Veteranen CAC.

 

Tijdens de Kopenhagen Winner Show in Ballerup op 19 september waren er onder keurmeester Satu Stenroos uit Finland 82 Cairn Terriers ingeschreven. Hiermee was de Cairn op deze grote show het ras met de meeste inschrijvingen! Heel veel mooie Cairns gezien!
Splinterhill's Dutch Gold
won op deze tentoonstelling het Certificaat en werd daardoor definitief Deens Kampioen!
 


Ook Splinterhill's Jingle Bells en Splinterhill's Imp of Mischief deden het goed: respectievelijk 2 Veelbelovend in de puppyklas en 2 Uitmuntend in een enorme grote tussenklasse.

Een dag eerder was dit drietal op de Terriershow in Harlev aanwezig, de Engelse keurmeester mrs Elaine Short kreeg daar 79 Cairns te keuren.
Dutch
werd 2 Uitmuntend in de openklas,
Jingle
4 Veelbelovend in de puppyklas en Imp of Mischief 4 Uitmuntend in de tussenklas.
Al met al een geweldig weekend dus!
 
 

Op 11 september organiseerde de Nederlandse Cairn TerrierClub  haar jongehonden- en veteranendag op het terrrein van K.C. Meppel. De Splinterhill/Quoymeasson's clan was ruim vertegenwoordigd.
De beker voor de beste bayby-reu ging naar Splinterhill's Loaded Dice van de familie Timmers. Hij werd bovendien gekozen tot beste baby.
Splinterhill's Jingle Bells
en Splinterhill's Kyle Rhea werden 2 en 3 Veelbelovend in de puppyklas.
Lot (Splinterhill's Imp of Mischief) werd eerste in de jeugdklas 18-24 maanden en uiteindelijk aangewezen als beste teef.

In dezelfde klasse eindigde Splinterhill's Gimmick's Gadget op de derde plaats.
De twee veteranendames hebben ook hun best gedaan: Quoymeasson's Lest Best won de klas tussen 8 en 10 jaar en haar moeder Quoymeasson's Quicksilver wist beslag te leggen op de eerste plaats in de categorie 10-12 jaar.
Lest Best won uiteindelijk de beker voor de beste veteraan van de dag.
Keurmeester was Yvonne v.d. Bogert.
 
Omdat tegelijkertijd de clubmatch van K.C. Meppel op hetzelfde terrein werd georganiseerd, deed Splinterhill's Dutch Gold mee aan deze clubmatch. Hij werd beste van het ras en in de Terriergroep ook als eerste geplaatst. Daarna volgde de eindkeuring. Een team van zes keurmeesters zette uiteindelijk Dutch op de eerste plaats en maakte hem tot Best in Show. Dit was dit jaar al de tweede keer dat Dutch een Best in Show overwinning op zijn naam zette! Wat een fantastische dag!
Met grote dank aan K.C. Meppel voor hun gastvrij onthaal!!!


foto: Douwe Baars, K.C. Meppel

Op de tentoonstelling in Luxemburg op 5 september behaalde Splinterhill's Gimmick's Gadget van Klaske de Jong het CACL. Hiermee is Afke definitief Luxemburgs Kampioen geworden!!
Keurmeester was de heer Dimitrov uit Bulgarije.

Op de show in Rotterdam op 28 augustus werd Kamp. Splinterhill's Dutch Gold als derde geplaatst met Uitmuntend in de Kampioensklas.


Foto: Koen Vergoossen


Splinterhill's Imp of Mischief
was 1 Uitmuntend in de jongehondenklas en Splinterhill's Jingle Bells won met 1 Veelbelovend de grote puppyklas teven en werd beste pup.
               


Foto: Koen Vergoossen

Keurmeester was de heer K. Brown uit Denemarken.

 

Op de tentoonstelling in Mechelen op 22 augustus behaalde Kamp. Splinterhill's Dutch Gold het CAC en CACIB. Splinterhill's Imp of Mischief won het reserve CAC en reserve CACIB.

Beste pup werd Splinterhill's Kyle Rhea.
Keurmeester was de heer Alexander Ivanov.
 

 

Op de tentoonstelling in Luik op 24 juli behaalden zowel Splinterhill's
Dutch Gold
als Splinterhill's Gimmick's Gadget het reserve CAC en reserve
CACIB. Keurmeester was de heer Stafberg uit Zweden.


 

Tijdens de tentoonstelling in Uden op 20 juni behaalde Splinterhill's Dutch Gold onder keurmeester Yvonne v.d. Bogert
1 Uitmuntend in de Openklas en het CAC en CACIB. Met het behalen van dit negende CAC na de leeftijd van 27 maanden is Dutch nu definitief  Nederlands Kampioen. Dutch sprong een gat in de lucht!


Zijn dochter Splinterhill's Kyle Rhea werd beste baby van het ras.


Splinterhill's Jingle Bells: 2 Veelbelovend

Op de tentoonstelling in Lommel op 13 juni 2010 behaalden zowel Splinterhill's Dutch Gold als Splinterhill's Imp of Mischief het reserve CAC.
Splinterhill's Kyle Rhea
werd beste baby van het ras.

Keurmeester was Mrs. Muldoon.

Op de tentoonstelling in  Hulten op 5 juni 2010 won  Splinterhill's Imp of Mischief met 1 Uitmuntend de jeugdklas en kreeg daarmee het Jeugd CAC. Zij is hierdoor Nederlands Jeugdkampioen geworden. De vijfde Jeugdkampioen voor Splinterhill!!!

De sterk bezette babyklas werd gewonnen door Splinterhill's Jingle Bells. Aan het eind van de dag mocht Jingle daarom nog een keer terug naar de erering. Ondanks de hitte deed Jingle haar best en eindigde bij de eindkeuring voor de beste baby van de show op de vierde plaats.
De Cairn Terriers werden op deze tentoonstelling gekeurd door Joke Bode-v.d. Meeberg

.

 

Op 15 mei werd de tentoonstelling in Wieze georganiseerd.
De Cairn Terriers werden gekeurd door Elly Weijenborg-Weggemans. Bij de reuen werd het CAC gewonnen door Splinterhill's Dutch Gold. Het CAC bij de teven was voor Splinterhill's Gimmick's Gadget, terwijl Splinterhill's Imp of Mischief het reserve CAC won.Dutch Gold werd beste van het ras.
Splinterhill's Jingle Bells
kreeg 1 Veelbelovend in de babyklas. Dutch werd geselecteerd bij de beste zeven van de Terriergroep, Jingle viel dezelfde eer te beurt bij de eindkeuring van de babyklas.

 

Op de clubmatch van K.C. Rotterdam op 13 mei 2010 was een vijftal van onze Cairn Terriers aanwezig.
In de babyklas teven eindigde Splinterhill's Jingle Bells net voor haar grote vriendin Splinterhill's Kyle Rhea, die prima werd voorgebracht door Camilla. Jingle werd uiteindelijk door keurmeester A.P.J.M. v.d. Broek aangewezen als beste baby van de show.

Hun vader Splinterhill's Dutch Gold werd beste reu en beste van het ras.
Splinterhill's Imp of Mischief werd beste teef. 
Oma Quoymeasson's Quicksilver werd beste veteraan en eindigde in de eindkeuring als derde veteraan van de show.
Dutch won aan het einde van de dag de Terriergroep en werd uiteindelijk door keurmeester Joke Bode gekozen tot best in show!

 
foto Edward Raphaël

het was een vermoeiende dag voor Dutch .........

Op de Brabo in Antwerpen op 1 mei 2010 won Splinterhill's Imp of Mischief met 1 Uitmuntend de jeugdklas, zij werd daardoor Junior Brabo 2010. Tevens werd Lot beste jeugdhond.

Kamp. Splinterhill's Zest for Life won de kampioensklas met 1 Uitmuntend.
Keurmeester was mevrouw G. Schwab.

Op de Terriershow in Luxemburg op 25 april behaalde Splinterhill's Gimmick's Gadget van Klaske de Jong het CACL.

Quoymeasson's Quicksilver
won het Luxemburgse Veteranenkampioenschap, dus zij is nu zowel Nederlands als Luxemburgs Veteranenkampioen.

Kleine Jingle, officieel Splinterhill's Jingle Bells, op de kop af 4 maanden oud, werd beste minor pup.


De clubmatch van de Nederlandse Cairn Terrier Club ging aan onze neus voorbij, maar de eer werd hoog gehouden door Splinterhill's Cover Girl van Koen en Jolanda Vergoossen, die 1 Uitmuntend in de openklas behaalde en door de nestzus van Jingle, Splinterhill's Joy to the World, van de familie van Dooren, die op haar eerste show 3 Veelbelovend in de babyklas behaalde en gekozen werd tot beste baby nieuweling!

Op de tentoonstelling in Leeuwarden op 5 april 2010 behaalde Splinterhill's Dutch Gold
2 Uitmuntend.
Zijn halfzus Splinterhill's Imp of Mischief won de jeugdklas met 1 Uitmuntend en behaalde zo haar tweede jeugd CAC.
Keurmeester was mevrouw E. Bons-de Wever.

 
foto's Kevin Naeff

Op de show in Leiden op 20 maart 2010 won Splinterhill's Dutch Gold het reserve CAC en reserve CACIB.

Voor de 13 maanden oude teef Splinterhill's Imp of Mischief was het in Leiden haar eerste optreden in de jeugdklas in Nederland en ze heeft haar beste pootje voorgezet: na het winnen van het jeugd CAC won ze ook het CAC!
Keurmeester was de heer Wellens.

Op de tentoonstelling in Gent op 28 februari behaalde Nederlands en Luxemburgs Kampioen Splinterhill's Zest for Life
1 Uitmuntend in de Kampioensklas en won daarna het CAC en CACIB.
Keurmeester was mrs Suzan Kealy uit Ierland.

Op de tentoonstelling in Genk op 13 februari behaalde Splinterhill's Dutch Gold 1 Uitmuntend in de openklas en het reserve CAC.

Vierde jeugdkampioen voor Splinterhill! Nadat Splinterhill's Zest for Life (in 2007), Splinterhill's Cover Girl, JW'08 (in 2009) en Splinterhill's Dutch Gold (in 2009) Nederlands Jeugdkampioen werden won de teef Splinterhill's Gimmick's Gadget, JW'09 van Klaske de Jong haar laatste jeugd CAC in Eindhoven op 6 februari 2010. Gimmick's Gadget mag zich nu ook Nederlands Jeugdkampioen noemen. Klaske: van harte gefeliciteerd!!!
Splinterhill's Dutch Gold
won in Eindhoven het CAC, CACIB en werd beste van het ras.
Keurmeester was mevrouw E. Weijenborg-Weggemans.

Op de tentoonstelling in Moeskroen op 30 januari 2010 behaalde Splinterhill's Dutch Gold het reserve CAC en reserve CACIB. Ook Splinterhill's Zest for Life won het reserve CAC en reserve CACIB. Jeugdteef Splinterhill's Imp of Mischief won de jeugdklas met 1 Uitmuntend en werd daarna beste jeugdhond. Keurmeester was Mr. Delmar uit Ierland.

Het showjaar 2009 is op de tentoonstelling in Wijchen op 20 december zeer positief afgesloten. Splinterhill’s Dutch Gold behaalde het CAC en CACIB en werd Beste van het Ras. Raskeurmeester was de heer W. Boon.

Mevrouw E. Weijenborg-Weggemans plaatste Dutch in de Terriergroep als vierde!

De jeugdteef Splinterhill’s Gimmick’s Gadget behaalde in Wijchen haar tweede jeugd CAC.

De lange heen- en terugreis, al ploeterend door de sneeuw, was dus zeer zeker de moeite waard.

De Winner, op 28 november, bracht ons na de Jeugdwinstertitel van Splinterhill’s Cover Girl in 2008 een nieuwe Jeugdwinster en wel haar halfzus Splinterhill’s Gimmick’s Gadget van Klaske de Jong.  Klaske: van harte gefeliciteerd met dit resultaat! Nadat de reu Splinterhill’s Dutch Gold eerste werd in de Jongehondenklas verraste Dutch ons ook nog eens door het reserve CAC en reserve CACIB te winnen. Keurmeester op de Winner was Ronny Doedijns.

 

Splinterhill's Gimmick's Gadget, Jeugdwinster 2009

Foto: Ruud Lauritsen

Splinterhill's Dutch Gold

Foto: Ruud Lauritsen

 

Op de tentoonstelling van de Belgische Cairn Terrier Club op 22 november behaalde zowel Splinterhill's Dutch Gold als Splinterhill's Zest for Life 1 Uitmuntend in hun klas. Dutch won het reserve CAC. Splinterhill's Imp of Mischief werd, net 9 maanden oud, 3 Uitmuntend in een hele grote jeugdklas teven. Keurmeester was Mats Lindborg.

Splinterhill’s Imp of Mischief zette haar eerste stapjes op het showpad op de clubmatch van de Nederlandse Cairn Terrier Club op 18 oktober. Onder keurmeester W. Boon werd zij Beste Puppy Teef.

Op de internationale tentoonstelling in Luxemburg won Ned. Kamp. Splinterhill’s Zest for Life het CACL, daarmee is Gail nu ook Luxemburgs Kampioen. Keurmeester in Luxemburg was Kevin Brown.

Op de buitenshow in Echt op 4 juli 2009 was het Jeugd CAC weer voor Splinterhill’s Dutch Gold. In de strijd voor de beste reu was het Dutch die aan het langste eind trok. Hij won het CAC en werd Beste van het Ras onder keurmeester Theo van der Horst.

Clubmatch K.C. Delft op 28 juni 2009 was een groot succes voor Dutch: hij werd onder keurmeester Mevrouw J. Bode Beste van het ras. Zijn tante Kamp. Splinterhill’s Zest for Life werd beste teef en Quoymeasson’s Quicksilver werd beste Veteraan van het ras. Aan het eind van de dag wist Dutch de Terriergroep te winnen en werd uiteindelijk reserve Best in Show. Voor Quicksilver was er een vijfde plaats in de eindkeuring van de veteranen. Wat een dag!!
 

foto: Hannie Warendorf

Splinterhill’s Cover Girl, JW’08 legde op de clubmatch van K.C. Geleen op 21 juni 2009 beslag op de eerste plaats in de Terriergroep. Daarna werd zij Best in Show!!! Keurmeester was de heer W. Wellens.
           

In Oss op 14 juni wist Splinterhill’s Dutch Gold zijn derde Jeugd CAC te behalen. Hiermee is hij Nederlands Jeugdkampioen! Ook op deze show won Dutch het CAC.

Splinterhill’s Gimmick’s Gadget (Int. Kamp. Sire James von Lochnagar X Ol’Kyarnrowen’s Kind of Magic) van Klaske de Jong werd beste baby van het ras en aan het eind van de dag Beste Baby van de show!! Keurmeester: E.J. Weijenborg-Weggemans

Het tweede Jeugd CAC behaalde Dutch Gold op de tentoonstelling in Arnhem op 1 juni 2009. Tevens legde Dutch hier beslag op het CAC. Keurmeester: W. Wellens.

Op de clubmatch van K.C. Rotterdam op 21 mei werd Splinterhill’s Dutch Gold beste reu en beste van het ras. Beste teef was Quoymeasson’s Lest Best en beste veteraan van het ras werd Quoymeasson’s Quicksilver. Dutch eindigde als vierde in de Terriergroep en er was ook een vierde plaats voor Quicksilver in de eindkeuring van de veteranen. Keurmeester was mevrouw Mouchard.

In Namen, op 16 mei 2009, behaalde Splinterhill’s Cover Girl, JW’08 het reserve CAC en reserve CACIB onder keurmeester: M. Parson.

Quoymeasson’s Quicksilver zette haar beste beentje voor op de clubmatch van K.C. Hoekse Waard op 30 april 2009. Zij werd daar tweede in de eindkeuring van de veteranen onder keurmeester mevrouw van der Horst.

Op 26 april 2009 deed Splinterhill’s Cover Girl, JW’08 haar uiterste best op de Terriershow in Luxemburg. Zij won het CACL en werd beste van het ras. Keurmeester:  Juha Palosaari.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Nederlandse Cairn Terrier Club op 7 april 2009 werden de kampioensborden overhandigd aan Splinterhill’s Zest for Life voor het behalen van de Nederlandse Kampioenstitel en aan Quoymeasson’s Quicksilver, die in 2008 Nederlands Veteranenkampioen is geworden.

Op Terrier Tentoonstelling op 22 maart 2009 behaalde Splinterhill’s Dutch Gold zijn eerste Jeugd CAC. Keurmeester was: mrs Linda Firth.

Op de tentoonstelling in Leiden won Splinterhill’s Cover Girl, JW’08 van Koen en Jolanda Vergoossen haar derde Jeugd CAC. Hiermee werd zij dus Nederlands Jeugdkampioen! Tevens behaalde Cover Girl het reserve CAC.